Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Innspillinga av Fjols til Fjells er i gang

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 10.03.2019 10:23:55
Anette Hoff, Herbert Nordrum, Hedda Stiernstedt og Nils Vogt. Foto: Stig og Stein Studio

​Anette Hoff, Herbert Nordrum, Hedda Stiernstedt og Nils Vogt har store roller i Fjols til Fjells som for tida spilles inn i Trysil - Nordens skiparadis som produsent Stig Hjerkinn Haug sier det.

Foto: Stig og Stein Studio

Fjols til Fjells-gjengen er på plass i Trysilfjellet for å spille inn ei spinnvill folkekomedie.

​Stig og Stein Studio og Nordisk Film Distribusjon AS har sendt ut denne pressemeldinga:

Nye FJOLS på vei TIL FJELLS!

Alt som kan gå galt, går galt i den nye norske påskekomedien Fjols til Fjells, som kommer på kino neste vinter. Originalfilmen fra 1957 er Norges fjerde mest sette kinofilm gjennom historien, og nå kommer oppfølgeren inspirert av originalfilmen.

Som den folkekjære Poppe, barnebarn av Leif Justers rollefigur med samme navn, finner vi Herbert Nordrum, kjent fra Match og Unge lovende. Forviklingene på påskefjellet vil ingen ende ta for turister, hotellstab og lokalbefolkning, spilt av blant andre Bjarte Hjelmeland, Anette Hoff, Christian Skolmen, Nils Vogt og Nader Khademi. Filmen kommer på kino 21. februar 2020.

– Vi ønsker å lage den neste norske folkekomedien. Med et stort hjerte for komedie og en brennende interesse for både påske, fjell og folk, har vi lenge jobbet med denne familiefilmen som med komiske briller leker og tøyser med nordmenns mange tradisjoner knyttet til påske. Sammen med et stjernelag av skuespillere er vi endelig i gang med innspilling i Nordens skiparadis, Trysil, sier produsent Stig Hjerkinn Haug.

Innspillingen av Fjols til Fjells startet i uke 10 2019 og skjer i sin helhet i Trysil. Også lokalbefolkningen er med, både foran og bak kamera. Fjols til Fjells er en oppfølger til og inspirert av originalfilmen fra 1957. Filmen utspiller seg i den moderne norske fjellheimen og tar med skjevt blikk for seg både gammel og ny påskeferietradisjon.

Om Fjols til Fjells: Påskefjellet på sitt beste og mest komiske

Den unge og altfor serviceinnstilte hotellresepsjonisten Poppe må brått og uventet ta ansvaret for hele hotellet gjennom den hektiske påskeuken. Det oppstår umiddelbart et spinnvilt kaos når krevende skigjester, frustrerte hyttenaboer, klønete dansker, festglade ungdommer og misfornøyde ansatte møtes til en påskeferie fylt med de merkeligste historier, konflikter og overraskelser. Og det blir ikke enklere når det skal legges til rette for et tradisjonelt barneskirenn, en gigantisk afterski og en respektfull feiring av påskens egentlige budskap – samtidig!

Filmen er regissert av Petter Holmsen, som de siste årene har jobbet tett sammen med Harald Zwart med blant annet Den 12. mann og TV-serien Oljefondet. Manus er ved Karsten Fullu, en av Norges mest erfarne manusforfattere. Han har skrevet for Ylvisbrødrene, Dagfinn Lyngbø, Are Kalvø, Raske Menn, Side om Side og Hallo i uken.

Fakta

Produksjonsselskap: Stig og Stein Studio
Produsent: Stig Hjerkinn Haug
Premiere: 21. februar 2020
Regi: Petter Holmsen
Manus: Karsten Fullu
Kinodistribusjon: Nordisk Film Distribusjon
Cast: Herbert Nordrum, Hedda Stiernstedt, Anette Hoff, Nils Vogt, Nader
Khademi, Christian Skolmen, Bjarte Hjelmeland, John Emil Jørgensrud,
Eirik Risholm Velle, Steinar Klouman Hallert, Erlend Mørch med flere.

Vil du være statist, melder du deg på her:

https://www.trysil.kommune.no/fjolstilfjells

Sist oppdatert: 11.03.2019 07:56:47