Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Hvor er Trysils mest attraktive friluftsområde?

To regnbuer ved fjelltoppen Skagsvola med utsikt over Engersjøen

​Skagsvola ved Engersjøen er blant de mest populære Topp 10-turene i Trysil. Rundt 5 000 har vært der i sommer. Men er det Trysils mest attraktive friluftsområde?

Foto: Ola Matsson

Skagsvola er det eneste forslaget vi har fått i kåringa av Trysils mest attraktive friluftsområde. Det må da finnes flere perler? Send oss ditt forslag innen 27. november.

Klima- og miljøminister Tine Sundtoft oppfordret tidligere i år alle norske kommuner til å kåre sitt mest attraktive friluftsområde. Frivilligkoordinator Ester Borg Rasmussen spiller ballen videre til alle naturglade tryslinger.

Naturskjønne Trysil

- I en naturskjønn kommune som Trysil er det mange av flotte friluftsområder. Alle som bor i Trysil, har naturen tett innpå seg. Vi ønsker å få vist fram de flotte, store og kjente områdene vi har, men også de mer eller mindre ukjente perlene rundt omkring, sier hun.

Mangfold

Hun oppfordrer derfor alle til å bruke denne muligheten til å synliggjøre mangfoldet av naturopplevelser vi har mulighet for i kommunen vår, ved å sende et forslag til postmottak@trysil.kommune.no senest fredag 27. november. Og skriv gjerne hvorfor området betyr mye for deg og kanskje mange andre.

Friluftslivets år

2015 er Friluftslivets år. Noe av det som det er viktig å få fram, er at muligheten for friluftsliv fins i nærmiljøet og er lett tilgjengelig for mange. På sikt er målet at enda flere nordmenn skal delta i aktivt friluftsliv. 

Juryen

Juryen som skal kåre Trysils mest attraktive friluftsområde, består av frivilligsentralens styre, det vil si Anne Sandbu, Jon Arne Bye, Sven H. Moen, Åge Ivar Kristiansen og Karen Margrethe Tangnæs.

Norsk Friluftsliv

Når vi har kåret Trysils mest attraktive friluftsområde, skal Ester Borg Rasmussen melde det inn til Norsk Friluftsliv, som er sekretariat for Friluftslivets år. Norsk Friluftsliv vil jobbe for å synliggjøre områdene som er valgt.

Sist oppdatert: 30.11.2015 00:54:41