Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

15.9.2017: Nominasjonsfrist til fylkeskulturprisen

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 07.09.2017 14:32:38
Per Gunnar Sveen og Bernt Ola Volungholen

​I fjor var det operasangeren Bernt Ola Volungholen som fikk Hedmark fylkes kulturpris overrakt av fylkesrådsleder Per Gunnar Sveen.

Foto: Olav Arne Bjerkelund

Kun én trysling har fått Hedmark fylkes kulturpris. Dagfinn Grønoset fikk den i 1987.

Har du lyst til å nominere en eller flere kandidater i år, må du gjøre det innen 15. september.

Kulturprisen

Prisen er på 100 000 kroner og en keramisk maske laget av Dalsbygda-kunstneren Astrid Grue. Prisen kan gis til enkeltpersoner, grupper, organisasjoner, lag og institusjoner med sterk tilknytning til Hedmark, men ikke til noen som er offentlig ansatt for å drive kulturarbeid.

Vedtektene

Her er vedtektene for prisen:​

§ 1 – Hedmark fylkeskommune kan årlig dele ut en fylkeskulturpris samt en statuett / plakett. Prisen er på kr 100.000. Størrelsen fastsettes ved den årlige budsjettbehandlingen.
§ 2 – Formålet med fylkeskulturprisen er å stimulere til utviklingen av kulturlivet i fylket og være en oppmuntring til nyskaping og ekstraordinær innsats.
§ 3 – Fylkeskulturprisen kan tildeles enkeltpersoner med tydelig og sterk tilknytning til Hedmark. Den kan også tildeles grupper, organisasjoner, lag og institusjoner.
§ 4 – Fylkeskulturprisen kan ikke tildeles offentlige institusjoner eller enkeltpersoner som er tilsatt av det offentlige for å drive kulturarbeid.
§ 5 – Grunngitt forslag kan sendes inn av enkeltpersoner, organisasjoner, lag og institusjoner. Frist for innsending er 15. september. Juryen kan også selv finne fram til kandidater.
§ 6 – Juryen vurderer de aktuelle kandidatene og avgjør hvem som skal tildeles prisen. Så snart juryen har fattet vedtak i saken, vil dette bli offentliggjort. Juryen består av fylkesordfører, fylkesråd med ansvar for kultur, samt 3 representanter valgt av og blant fylkestingets medlemmer. Juryen ledes av fylkesordfører.
§ 7 – Kulturprisen skal fortrinnsvis deles ut av fylkesordføreren på det siste fylkestinget i året.

Nominasjon

Forslag sendes Hedmark fylkeskommune, postboks 4404 Bedriftssenteret, 2325 Hamar, ​postmottak@hedmark.org.

Sist oppdatert: 16.09.2017 00:54:09