Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Bli med på en unik busstur i Trysil sentrum og Trysilfjellet

Vinterkledt sentrum med isdekt elv og fjell.

​Bussturen går gjennom sentrum, bortom næringsparken, opp til Turistsenteret, innom
flere hytteområder, opp til Skihytta, ned igjen til fylkesvegen, videre til Fageråsen og
Høyfjellssenteret og tilbake til sentrum.

Foto: Ola Matsson

​Møt opp ved Trysil hotell lørdag 13. desember kl 14 og bli med på en gratis busstur du sent vil glemme.

Uke 50 er Trysilvekkua, ei uke spekket av tilbud av ymse slag for alle som bor i eller jobber i Trysil. Ett av innslagene er en guidet skibusstur. Den bør du ikke gå glipp av. For der blir det spandert mye historie, nyttig informasjon, gode smaksprøver og hyggelige overraskelser.

Servitører

Servitører er ordfører Ole Martin Norderhaug, Trysilfjell utmarkslags daglige leder Torbjørn Amdal, Skistars driftssjef Jan Linstad, sentrumsleder Stine
Akre (tirsdag) og hennes mor Trysil-entusiasten Ingse Akre (lørdag), arrangementsansvarlig Olve Norderhaug og lokalmatentusiast Kari Wassgren. Til å holde styr på alt og alle er Malin Åkesson hyret inn som godt forberedt og humørfylt bussvertinne.

Ruta

Bussruta starter og slutter ved Trysil hotell. Det er bare å møte opp. Vi slipper inn passasjerer til det er fullt. Det er ikke nødvendig å reservere plass på forhånd. Bussen kjører gjennom Storvegen til Statoil og videre til Mosanden næringspark, derfra til Turistsenteret, via mange småveger i hytteområdene til Skihytta, bortom flere hytter og ned igjen til fylkesveg 26 og videre oppover til Fageråsen og Høyfjellssentert. Returen legges innom L-området (hytteområde) før bussen kjører tilbake til Trysil hotell. Turen tar cirka halvannen time.

Lokale tema

Ole Martin Norderhaug skal snakke om turismens betydning for Trysil, om fløtinga, skogshistoria og kanskje kommer han innom skihistoria vår også. 
Torbjørn Amdal forteller om utbygging i utmarkslagets regi og idrettsturisme, inkludert den store sykkelsatsinga.
Jan Lindstad oppdaterer passasjerene på Trysilfjellets bakker, nyheter for sesongen og Norges største skiskole. Han røper hva turistene spør om, og gir gode råd om hva du må vite om snø.
Stine og Ingse Akre skal slå fast hvordan Trysil egentlig er - The real Trysil, altså.
Kari Wassgren forteller hva og hvor kan du spise fra mat Trysilnaturen. I samarbeid med Trysil videregående skole og Lokal mat-prosjektet i Trysil byr hun passasjerene på smaksprøver.  
Olve Norderhaug avslutter med å fortelle om noen av arrangementene og aktivitetene du kan være med på i Trysil.

Ta deg tid til en busstur, bli underholdt og få bedre kjennskap til egen bygd!

Og når du først er i gang - få med deg mer av alt som skjer i Trysil denne uka - se program til høyre.

 Mer informasjon

Sist oppdatert: 20.03.2015 09:01:57