Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Glede, glede over Onga våre

Forestillingen Onga våre

​Noen av alle de flinke unga som var på scena.
Foto: Ramona Nordnes, Trysil kommune

 

Dette ble ungas kveld i kulturhuset Hagelund. 150 unger var med i forestillingen Onga våre. Inspirert av Skjæraasen og vennskap ga de oss herlige innslag med sang, dikt og dans.

Instruktør og skuespiller Trond Magnum ønsket velkommen til forestillingen Onga våre. - Dette er en forestilling der temaet er vennskap, og barnehagene har selv valgt sangene, fortalte Magnum. Sammen med fem unge programledere loset Magnum oss gjennom en flott og morsom forestilling.

Tryllerier og cross

Sara og Vilde på 5 år går begge i Østmojordet barnehage. Da Vilde kom opp på scena, så var alle sikre på at det var Sara fordi de er helt like. Da tvillingmysteriet ble løst, kunne Trond Magnum lettet kokkelere litt sammen med Sara og Vilde. Papir ble tent på i en kasserolle, og etter litt hokus pokus så hadde de laget potetgull og sjokolade. Flaks, for det er det beste Vilde og Sara vet. En annen av programlederne var Linus som også går i Østmojordet barnehage. Linus er en modig liten kar. Han danset helt alene på scena i kveld, og Linus skal selvsagt bli crosskjører når han blir stor.

Hybelboer 

Kveldens yngste programleder var Varg Evander som er 3 år og går i Knerten barnehage. I Knerten så sier de: - Går du i Knerten, så blir du veldig spretten. På fanget til Magnum kunne Varg Evander fortelle at i hybelhusene der bor det mange, blant annet Pulverheksa. - I det siste huset bor Einar Skjæraasen, og han liker itte å trø i graset kunne den unge programlederen fortelle oss.

Ryddedilla

Kveldens siste programleder var Tora som er 5 år og går på Læringsverkstedet. Tora er også en blid unge, og hun tror at det artigste mor og far gjør er å rydde - etter henne. Sammen med Magnum vannet de en avis, fordi den var så tørr. Men hvor ble det av vannet? Da de hadde vendt avisen litt, rant det jammen ut noe annet en vann. I en helt annen kulør rant væsken rett opp i glasset. Vi ble imponert.

Alle innslagene

Nysted barnehage var først ut med Onga våre og Hold fred. Så kom Vestre Trysil barnehage på scena. De var litt færre en unga fra Nysted, men de ga alt i En ring av gull og Lekeregle. Unga fra Jordet barnehage framførte Vil du være vennen min, Danse mi vise med bilder og Du har noe ingen andre har. Barnehagene fra Nybergsund, Østby og Søre Trysil sang Jo mere vi er sammen og Morgendagens søsken. Læringsverkstedet hadde på seg fine pysjamaser, men var likevel supervåkne og opptrådte med En lang rekke med, Lykke, Juninatta/Hoppe i senga og Hysj kan du høre. Læringsverkstedet, Vestre Trysil, Østmojordet, Knerten, Muggoppen og Menighetsbarnehagen hadde en kjempefin bildevisning med musikk. Østmojordet barnehage framførte Her kommer vennen min, Jeg blir så glad når jeg ser deg og Gråspurv.

Vandringsvise

Avslutningsvis kom alle ungene opp på scena og sang Vandringsvise. Alle de flinke unga, som har øvd så mye, fikk såpebobler og diplom. De unge programlederne fikk også hver sin rose. Virksomhetsleder for kultur og kulturskolen Anne Norderhaug Sætre takket for en flott forestilling. - Et av målene i oppvekstmodellen er at alle unger skal få lov til å stå på en scene. Kulturavdelingen ønsker å gi alle tryslinger gode kulturopplevelser - og det fikk vi ihvertfall i kveld, sa en meget fornøyd Sætre. Sammen med flinke unger, så har Trond Magnum, ansatte i barnehagene og på kulturavdelingen bidratt til en vellykket forestilling med Onga våre.

 

 Onga våre

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sist oppdatert: 19.03.2015 15:31:38