Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Full fart på Get out Trysil

Jente med krøllet hår og hjelm i full fart på snowracer

​Det går unna på snowracer i bakken i Trysilfjellet.

Foto: Ola Matsson

 

Det var full fart og stor stas da 150 barn og unge inntok Trysilfjellet på Get out Trysil 20. mars.

​Det største høydepunktet for mange var å få nærkontakt med snøbrettstjernene Ståle Sandbech og Sven Thorgren som sporty stilte opp som dommere i jibbekonkurransen.

Råe på snø

Andre lot seg imponere minst like mye av de som ble bedømt. Og det med rette. Fy flate for noen råskinn! Ikke begriper vi hvordan det er mulig å få til alle slags triks på twin tip-ski eller snøbrett.

Bare moro

Nå handlet ikke Get out Trysil først og fremst om å være dristigst i bakken, tvertom, men det er jo moro det også. Vi tipper likevel at det var like artig å kjøre snowracer. For ikke å snakke om å debutere i trebeinsslalåm! Og ikke å forglemme - spenningen da de flotte premiene skulle fordeles.

Ungdomsrådets oppsummering

Det var ungdomsrådet som arrangerte Get out Trysil - og det med gratis, imøtekommende og uvurderlig hjelp fra SkiStar Trysil. Her er ungdomsrådets Ane Slettens beskrivelse av kvelden:

"For en uke siden holdt Trysil ungdomsråd arrangementet Get out Trysil der hovedmålet var å få ungdom i Trysil opp av sofaen og opp i fjellet. Med morsomme aktiviteter og fine premier ble dette et vellykket arrangement.

Ungdomsrådet fikk tildelt 50 000 kroner til å bruke fritt, men hovedmålet var en sosial samling! Det tok ikke lang tid før det ble bestemt av arrangementet skulle finne sted i Trysilfjellet. Vi var så heldige å få SkiStar som hovedsponsor. De sponset oss med åpen bakke, heis, samband og dommere til en av konkurransene. 45 000 kroner ble brukt på premier, blant annet iPad, hjelmer og t-skjorter fra Sweet, gavekort og mye mer.

Kvelden startet med informasjon og akekonkurranse. Akekonkurransen gikk på tid. Deltakerne fikk tildelt en kjelke og skulle kjøre ned mens vi tok tiden.

Etter det ble parslalåmen satt i gang. Det var et trebeinsløp der to personer skulle binde sammen bena, eller holde hender og kjøre ned i en sikk-sakk løype.

Deretter startet vår jibbekonkurranse! Ungdomsrådet brukte lang tid og mye krefter på å finne dommere. Så fikk vi en telefon fra Jan Linstad i SkiStar om at han hadde funnet dommere. Og det var ikke hvem som helst; Ståle Sandbech, 2. plass i OL og Sven Thorgren, 4. plass i OL. Deres jobb var å gi poeng til hver deltaker.

Lørdag fikk jeg intervjue Ståle og Sven om ”Get out Trysil”.
- I Norge er Parken i Trysil 10/10, sa Ståle. - Jeg tror det er veldig viktig akkurat nå som facebook, iPads og smarttelefoner er så stort. Spille spill ikke sant, ser ikke så veldig mange barn som er ute lenger. Jeg husker jeg satte veldig stor pris på, da jeg var liten, å få en genser eller en hjelm.

Han var veldig imponert over å se så mange nye barn i bakken.
- Jeg husker det var konkurranser i bakken hjemme da jeg var liten. Det får deg til å ville stå mer, sa han.

Alt i alt en veldig vellykket kveld i Trysilfjellet!"

 Bildeglimt fra Get Out Trysil - alle fotos: Ola Matsson

arrangørtskjorteskriftblide gutterblide jenterbrett i målBretthoppbrettlystbrettpauseDeltakere på ski og brettJibbedommereJibbedommere1på med skiaregistrering4snowracer1Snowracer2Twintip oppnedTwintipkryssbøyTwintiplystTwintiplyst2TwintipsaltoUngdomsrådet, Ståle Sandbech og Sven ThorgrenVed dommerne

  

 

 

 

 

 

 

 

Sist oppdatert: 19.03.2015 15:31:57