Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Fritidsstipend til Trysil-familier med dårlig råd

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 16.08.2019 00:37:00
Collage med fritidsaktiviteter

​Dette er eksempler på fritidsaktiviteter barn og unge kan være med på i Trysil, men fritidsstipendet kan sjølsagt brukes på alle andre organiserte fritidsaktiviteter i kommunen også.

​Har du ikke råd til å la ungene være med på de fritidsaktivitetene de ønsker? Da kan du søke kommunen om fritidsstipend.

​Kommunestyret bevilget 200 000 kroner til ordningen for 2019. Bakgrunnen er at de vil at alle barn og unge i Trysil skal ha like muligheter til å delta på organiserte fritidsaktiviteter. Foreldrenes økonomi skal ikke være avgjørende.

110 000 igjen

Av det opprinnelige beløpet har vi igjen 110 000 kroner som vi kan bruke i år. Vi har blant annet brukt 30 000 kroner på aktiv på klubben der ungdom fra 8. klasse til og med 19 år kan melde seg på ulike gratisaktiviteter en dag i måneden.

Aktuelle søkere

Alle foreldre som ikke klarer å dekke utgiftene til de fritidsaktivitetene barna ønsker å være med på, enten fra egen lommebok, eller med økonomisk bistand fra NAV, kan søke om fritidsstipend. Det kan brukes på f.eks. kontingenter, lisenser, cuper og liknende - og i noen tilfeller utstyr. Det er ingen søknadsfrist, vi behandler søknadene etterhvert som de kommer inn. De som får stipend, må regne med å måtte dokumentere, med f.eks. kvitteringer, at stipendet er brukt til omsøkt tiltak.

Søknaden

Søknaden må inneholde søkers navn (foresatte), navnet på barna/ungdommene de søker for, hva de søker om stipend til, beløp og en kort begrunnelse. Søknaden sendes til Trysil kommune, postboks 200, 2421 Trysil, eller den kan leveres på servicetorget i Trysil rådhus, eller sendes til postmottak@trysil.kommune.no. Vi anbefaler ikke å sende taushetsbelagte opplysninger på e-post. Vil du sende slike elektronisk, kan du benytte eDialog der du logger deg inn med bankID eller liknende.

Lurer du på noe? Kontakt Beathe H. Sande, koordinator for byggende barne- og ungdomsarbeid i Trysil kommune. Klikk på navnet hennes til høyre for å se kontaktinfo til høyre.

 

 Kontakt oss

Sist oppdatert: 22.08.2019 13:44:37