Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Bidrag til Den kulturelle skolesekken

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 28.03.2017 12:23:45
Fra What a wonderful world på ungdomsskolen

Sal og scene på ungdomsskolen satte opp What a wonderful world som del av Den kulturelle skolesekken dette skoleåret. Vi har bedt forslag til innhold i neste års sekk.

Foto: Ramona Nordnes, Trysil kommune

​Trysil kommune har 130 000 kroner å kjøpe innhold til Den kulturelle skolesekken for i 2018/2019.

Vi har med frist 1. mai bedt om idéer fra profesjonelle kunstnere, musikere og formidlere som ønsker å gi elevene våre gode kulturopplevelser.

Eksempler

Inneværende skoleår har vi fylt sekken ved hjelp av Else Myhr, Sigrid Stubsveen og Anders Lillebo (tradisjonsmusikk), Karl Ivar Refseth (stomprytmekurs), Abrakadabrateatret (LitteraTuren og What a wonderful world), Margrethe Nordmoen og Ann Elin Lium (To planker og en snøkrystall) og Trysil-Knut dans- og spelmannslag (bjønndans).

Kultur til alle

Det er kulturavdelingen som plukker ut prosjekter til Den kulturelle skolesekken. De prøver så langt det er mulig å få det til slik at alle elevene på alle skolene i Trysil - tre kommunale og to private barneskoler samt kommunal ungdomsskole - skal få minst en opplevelse med Den kulturelle skolesekken i løpet skoleløpet. 

Prioriteringer

Kravene til prosjektene er de samme som fylkeskommunen setter til bruk av midlene - se dokument til høyre. De to siste årene har vi hatt fokus på historie og folkemusikk og -dans. Neste skoleår vil vi prioritere moderne uttrykk innen f. eks. musikk, kunst og dans. Ett krav er at de som oppfyller læringsmål i elevenes fagplaner.

Send prosjekt

Fristen for å sende inn forslag til prosjekter var 1. mai. Vi ba om prosjektbeskrivelse med oversikt over kostnader til postmottak@trysil.kommune.no merket Den kulturelle skolesekken 2018/2019. Har du spørsmål, kan du kontakte kultursjef Anne Sætre - se kontaktinfo til høyre.

 Kontakt oss

Sist oppdatert: 07.05.2018 08:46:15