Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Cirkus Arnardo feirer 70 i Trysil også

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 24.07.2019 11:00:49
Are Arnardo med tøffe stuntsyklister. Foto: Fridgeir Walderhaug

​Turnéleder Are Arnardo har blant annet med seg tøffe stuntsyklister når han reiser landet rundt og feirer sirkusets første 70 år.

Foto: Fridgeir Walderhaug

​Hele landet får besøk når Cirkus Arnardo feirer 70 år. Til Trysil idrettsplass kommer de torsdag 1. august kl. 18.

​Sirkuset har sendt oss denne pressemeldingen:

Gledesspreder i flosshatt fyller 70 med spennende ingredienser i spektakulært sirkusshow


Siden starten i 1949 har ni millioner nordmenn vært samlet rundt manesjen i løpet av 12 000 forestillinger. 
Og allerede torsdag 1. august kan nye publikummere ta plass i sirkusteltet når den seks måneder lange jubileumsturnéen gjester Trysil.

Tredje generasjon

- Bestefar var en visjonær med ønske om å glede andre, sier turnéleder Are Arnardo om sirkusets grunnlegger Arne Arnardo. - Og historien har vel vist at han lyktes ganske så bra med sin livsgjerning, sier Are Arnardo, som altså er barnebarn av den kjente sirkusgründeren, og sønn av sirkusnestoren Arild Arnardo. 

Hyllest til publikum

- Artister og crew har helt siden turnéstarten i mars kunnet glede seg over en overveldende respons fra begeistrede tilskuere, blant annet gjennom varme og engasjerte tilbakemeldinger på Facebook. Så er da også denne jubileumsforestillingen tenkt å være en hyllest til vårt trofaste publikum gjennom alle år, sier Are Arnardo. 

Raske klesskift

Den nye forestillingen byr blant annet på Duo Urunovs raske klesskifte-nummer. Her forsvinner elegante antrekk i løse luften for så å bli erstattet av nye. Rett foran øynene dine.
- Dette er nok noe som nordmenn ikke har sett tidligere. Faktisk har jeg ikke opplevd maken selv heller. Til og med klappsetene kommer til å applaudere nå, sier Are Arnardo om det utrolige innslaget.

Sykkel- og flyakrobatikk

Årets show byr også på spektakulær sykkelakrobatikk med BMX-flips og Trial-tricks der det tråkkes til med stor kraft i en hinderløype. Det samme gjelder svenske David Hammarberg. Han er en av Sveriges få profesjonelle sirkusartister og lager "flyakrobatikk" i en kombinasjon av trapes og Bungee.

Tett på

Cirkus Arnardo er en arena der tilskuerne kommer tett på aktørene, kun et popcornkast unna. Og der innholdet skifter i stort tempo, mellom øyeblikk som får oss til å le, hviske, forbauses, eller til å sitte musestille med prikkende gåsehud.

Klovner og dyr

Og det er mye mer: En stor gruppe papegøyer entrer manesjen iført naturens skarpeste farger, mens sirkusklovnene Los Sitos besøker Norge for første gang med elleville spillopper. De hestefrelste får møte vakre ponnier i unikt samspill med lamaer, mens Borzoi-hunder og pudler sørger for leken vov-faktor.

Spenning

Se og lær når Steacy Giribaldi virkelig får stigen til å balansere, og hold pusten når Double Risk spenner armbrøsten og sikter seg inn. Alt er med. Som temposjonglør fra Chile, musikalske klovner og sjarmerende hula-hoop fra Italia. Dette og mer til i årets utgave av Cirkus Arnardo, som har langt flere dimensjoner enn det som lar seg gjenskape på en glatt skjerm. Selv med en fantasillion pixler for hånden.

250 år

I 2018 var det forresten 250 år siden det moderne sirkuset ble født, i England, i 1768. Dette vies nå stor oppmerksomhet i kulturminister Trine Skei Grandes hilsen og forord til årets programblad.
- For dette er levende underholdning tuftet på rike tradisjoner. Og naturligvis støpt i en moderne form som fenger. Så, joda, vi viser virkelig styrke i år, sier Are Arnardo.

Billetter

Billetter kan kjøpes på www.arnardo.no, eller ved å ringe 48 30 44 50.
Billettsalg på sirkusplassen fra kl. 12.

Mer om årets Arnardo-show

David Hammarberg. Foto: Cirkus ArnardoSvenske David Hammarberg flyr høyt i Bungee.
Foto: Cirkus Arnardo

Klovneduoen Los Sitos. Foto Fridgeir WalderhaugKlovneduoen Los Sitos har overaskelser på lur.
Foto: Fridgeir Walderhaug

Laura Urunovas vakre papegøyer. Foto: Cirkus ArnardoLaura Urunovas vakre papegøyer.
Foto: Cirkus Arnardo

 

Sist oppdatert: 02.08.2019 00:51:42