Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Audition til Fjols til fjells

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 13.11.2018 12:14:54
Regissør Petter Holmsen og produsent Stig Hjerkinn Haug

​Regissør Petter Holmsen og produsent Stig Hjerkinn Haug har klokkertro på at nye Fjols til fjells blir en suksess. Og kanskje blir det med tryslinger på lerretet? Mange møtte  på audition 8. og 9. desember.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

​Lørdag 8. og søndag 9. desember 2018 var det audition til nye Fjols til fjells i Trysil.

​Mange møtte opp da regissør Petter Holmsen og Eckerbom Casting hadde audition i Gammelskula i Storvegen 4 kl. 10-16 begge dagene. 

Meld deg på

- Vi trenger folk til sikkert 20 mindre roller og flere hundre statister, sa produsent Stig Hjerkinn Haug før auditionene. Folkene bak nyinnspillinga av Fjols til fjells var ute etter folk i alle aldre. De laget ei enkel tekst som kandidatene skulle framføre. Hvert opptak tok ta 3-5 minutter.

Hjelp å få

Holmsen og Hjerkinn Haug er storfornøyde med at Trysil er stedet nye Fjols til fjells skal spilles inn. For her er det hjelp å få over en lav sko. Og hjelp trengs til stadighet i en så stor produksjon. Ikke noe problem, det løser vi, er holdninga de møter overalt. Til gjengjeld har tryslingene ifølge Hjerkinn Haug bestilt en film som skal gjøre tryslingene stolte.

- Det er det griseviktig for oss å levere på, sier han.

Folkesjela

Nyinnspillinga av Fjols til fjells har et budsjett på 25,5 millioner kroner. Det er 61 år siden originalen kom og ble en stor suksess. På disse åra har det skjedd mye med det norske påskefjellet, høyfjellshotellene og folkesjela. Det skal filmen vise, og det kommer til å bli moro - for nordmenn og sikkert svensker og dansker med et forhold til norske fjell også.

Barnebarnet

Leif Juster spilte Poppe i originalfilmen. Hovedpersonen i den nye versjonen er Poppe den yngre, Poppes barnebarn. Han jobber som Front Desk Manager på Radisson Blu Resort Trysil og drømmer om å kjøpe Hurlumhei og feire påske slik bestefaren gjorde. Mesteparten av filmen skal spilles inn i Trysil, og storinnrykket av filmfolk kommer i mars 2019.

Stoda

Da vi traff dem i november 2018, pusset filmfolkene på den sjette versjonen av manuset og jobbet med å få på plass skuespillere i de bærende rollene samt annet mannskap. Blant annet var fire tryslinger som studerer film, aktuelle som produksjonsassistenter. Markedssjefen i Nordisk Film som skal distribuere Fjols til fjells, er også trysling: Tom Erik Kolåsæter. Og så er det klart at det kommer både spørrebok, kryssordbok og brettspill om filmen.

9. klasse

9. klasse på Trysil ungdomsskole får ekstra godt kjennskap til filmen.

- Vi vil forsøke å inspirere og motivere dem ved å lære dem litt om hvordan en lager film. De har sett originalfilmen, sier Hjerkinn Haug før elevene kom inn i kulturhuset Hagelund denne dagen, klare for første trinn i filmopplæringa.

Fire trinn

- Først skal vi informere dem om filmen og ha en idéworkshop på en halvtime der de sikkert kommer til å gi oss mange gode ideer. Senere skal de besøke oss på filmsettet. Vi håper det klaffer med en stor utescene der de alle kan være statister. De skal også få være med og se på klippinga. Og høsten 2019 skal de få se en røff, i betydningen ikke helt ferdig, utgave av filmen, sa Hjerkinn Haug.

Sist oppdatert: 14.01.2019 08:12:05