Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Arbeidet med registrering av kulturminner er i gang

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 06.09.2017 12:34:46
Deltakere på kulturminnemøte

​Noen av deltakerne på folkemøtet om kulturminner 5. september. Vi håper at mange som ikke var der, også tar seg tid til å sende inn registreringsskjema på kulturminner dere vet om - helst innen 21. september.

Foto: Anne Norderhaug Sætre, Trysil kommune

​Vet du om noen kulturminner i Trysil, vil vi gjerne at du fyller i registreringsskjemaet vårt og sender til oss.

​Kultursjef Anne Norderhaug Sætre er fornøyd med frammøtet på det åpne møtet om kulturminneplanen i Trysil 5. september.

- Det var folk der fra de fleste grender, og vi fikk gode innspill på konkrete kulturminner som bør tas vare på for ettertida, sier hun.

Kontakt oss

Om du ikke var på møtet, men vet om noen kulturminner, vil vi gjerne høre fra deg. Bruk registreringsskjemaet til høyre - skriv ut, fyll i for hånd og lever til oss, eller skriv inn i word-skjemaet og send til postmottak@trysil.kommune.no.

- Vi håper flest mulig sender oss skjemaet senest 21. september. Hvis noen lurer på noe, kan de kontakte meg eller biblioteksjef Tone Odden, sier Anne.

Ti satsingsområder

I planprogrammet som formannskapet har vedtatt, har vi plukket ut ti satsingsområder; skogbruk og tømmerfløting, industrielle anlegg, landbruk og setermiljøer, krigsminner, tettstedet Innbygda, turisme, byggeskikk, veger, finnekultur og skihistorie. Men vi tar gjerne imot tips om andre typer kulturminner også.

Arbeidsgruppe

I arbeidsgruppa som jobber med kommunedelplan for kulturminner og kulturmiljøer sitter kultursjef Anne Norderhaug Sætre, biblioteksjef Tone Odden, arealplanlegger Ariane Bekk Norstad, avdelingsleder for plan, bygg og miljø Bjørn Tore Bækken, kommunalsjef for oppvekst og kultur Roar Vingelsgaard, førstesekretær i kulturavdelingen Kari Odden og Anja Ø. Ryen fra Feste Nordøst.

Befaring

- Basert på innspillene som kommer inn vil vi plukke ut kulturminnene som skal inn i kulturminneplanen. Vi skal på flere befaringer i løpet av høsten. Så skal konsulenten i Feste Nordøst skrive kulturminneplanen og utarbeide kart over de utvalgte kulturminnene. Planen skal ut på høring i seks uker. Jeg regner med at den blir vedtatt av kommunestyret i løpet av våren 2018, sier Anne.

Til høyre finner du registreringsskjema, planprogram og kontaktinformasjon.

 Bildeglimt fra åpent møte om kulturminner

Nordregjengen på kulturminnemøtetBilde2 fra det åpne møtet  050917Bilde3 fra det åpne møtet  050917Bilde4 fra det åpne møtet  050917Bilde5 fra det åpne møtet  050917

 Kontakt oss

Sist oppdatert: 06.09.2017 13:07:03