Fylkesmannen i Hedmark gir et tilskudd på 1 845 000 kroner til kompetanse- og hverdagsmestringsprosjektene. Dette kommer hele helsesektoren i Trysil kommune til gode.
- Bevilgningene til kompetanseprosjektet og det tre-årige prosjektet om hverdagsmestring og velferdsteknologi er av meget stor betydning. Sammen skal resultatet av disse to store prosjektene forsøke å få folk til å mestre sitt eget liv så lenge som mulig, sier kommunalsjef Trygve Øverby.
Hva er viktig for deg?
- Tilskuddet til hverdagsmestring gjelder ikke bare hjemmetjenesten - poenget er at det skal gjelde hele sektoren, i rehabilitering, i fysioterapi og på sykehjemmet. Vi skal ha en felles holdning. Vi skal alltid trå til med god omsorg når man trenger det, men også være tydelig på å spørre hva som er viktig for den enkelte. Det er viktig at man selv må få lov til å være med og bestemme. Vi strever etter å bli bedre i alt vi gjør, både det tekniske og det menneskelige, sier Øverby.
Kompetanseprosjektet
Til Kompetanseløftet 2020 har Fylkesmannen innvilget 1 060 000 kroner:
- 305 000 kroner til lederutdanning for 10 ansatte
- 250 000 kroner til høyere utdanning utover bachelornivå for 19 ansatte
- 360 000 kroner til bachelorutdanning - sykepleie/vernepleie for 12 ansatte
- 75 000 kroner til fagskoleutdanning for 15 ansatte
- 70 000 kroner til ABC utdanning
Hverdagsmestring
Videreføringen av innovasjonsprosjektet Hverdagsmestring ved hjelp av teknologi innvilges med 775 000 kroner. Prosjektleder er Randi Hemstad.
Opplæring - BPA
Ny bruker, som ikke tidligere har fått opplæring, får et tilskudd på 10 000 kroner.
Til høyre kan du lese mer om hverdagsmestring og velferdsteknologi.