Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Meld inn behov for individuell plan og koordinator

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 11.10.2017 07:43:45
Ingunn Tremoen

Det er leder ​Ingunn Tremoen og de andre på tjenestekontoret som har hovedansvaret for å utarbeide individuelle planer for pasienter og brukere i Trysil.

Foto: Gry Lans, Trysil kommune

​Alle som har behov for langvarige, sammensatte og koordinerte helse- og omsorgstjenester, har rett til å få utarbeidet en individuell plan.

​Planen skal bare utarbeides dersom personen selv ønsker det.

Meld behov

- Initiativet til å få laget en individuell plan kan komme fra brukeren selv eller pårørende, men hovedansvaret for å utarbeide slike er vårt fordi vi er den koordinerende enheten, sier Ingunn Tremoen, leder for tjenestekontoret. Det er der man henvender seg om man vil be om, eller ønsker å vite mer om tjenesten.​ Bruk gjerne meldingsskjemaet til høyre.

Helsepersonell

Også helsepersonell og spesialisttjenesten har plikt til å melde fra til tjenestekontoret når noen har behov for individuelle planer.

- Det er kommunen som har hovedansvaret for å utarbeide individuell plan når pasienten har tjenester fra både kommunen og spesialisthelsetjenesten. Men spesialisthelsetjenesten skal medvirke i planarbeidet, sier Ingunn.

Én plan

Selv om pasient eller bruker har tjenester fra flere sektorer, skal han/hun fortrinnsvis bare ha én plan.

- Da skal en av tjenesteyterne oppnevnes som koordinator. Om pasient eller bruker har ønsker om hvem, skal det vektlegges. Han/hun skal sørge for at den enkelte pasient og bruker får nødvendig oppfølging. Koordinatoren skal også sikre at tjenestetilbudet samordnes og for fremdrift i arbeidet med individuell plan. Også de som takker nei til individuell plan, skal få tilbud om koordinator, sier Ingunn.

Gratis

Tjenesten er gratis. Hvor lenge man kan få den, varierer veldig ut fra den enkeltes behov. Du finner mer informasjon i tjenestebeskrivelsen til høyre.

 Kontakt oss

Sist oppdatert: 11.10.2017 08:05:50