Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Topp VM-stemning på sykehjemmet

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 05.03.2017 20:35:00
Sykehjemsansatte ved den spesiallagde pølsebua

​Hipp hurra for våre glade og kreative kolleger på sykehjemmet! Her fra venstre: Gabrielle Fromm, Linda Togstad, Elisabeth Sakrisson, Liv Kristin Østby, Hilde Heien Berg og Anita Tangen som alle videreutdanner seg innen demens og alderspsykiatri. Foran sitter de humørfylte renholderne Anne Marie Tannåneset og Mona Holmseth.

Foto: Reidun Skoglund, Trysil kommune

For en fantastisk VM-stemning! I Lahti. I norske hus og hytter. Og ikke minst: På Trysil sykehjem!​

Hilde Heien Berg, Linda Togstad og Liv Kristin Østby er tre av de ansatte på sykehjemmet som for tida ​videreutdanner seg innen demens og alderspsykiatri. Det var de som kom på den glitrende ideen om å lage VM-fest på sykehjemmet.

Pølsebod

Kollegene deres på sykehjemmet ble med på moroa. Vaktmester Hans Rydje var ikke vanskelig å be da de spurte om han kunne snekre en pølsebod. Han satte på hjul også for enkelhets skyld. Malinga sponset Coop Byggmix. Og renholderne Mona Holmseth og Anne Marie Tannåneset fant sjølsagt på et artig sprell; skirenn i og utenfor Borgtun.

VM-fest

Hilde, Linda og Liv Kristin har praksis i 3. avdeling som del av videreutdanninga. Til kvinnenes 10-kilometer ville de lage skikkelig VM-fest og skrev invitasjon til hver og en av beboerne der. 

- Det ble dagens store snakkis blant beboerne som tydelig gledet seg til VM-festen. De ble ikke skuffet, for dette ble en dag med mye liv og god stemning foran TV-en, sier avdelingsleder Siv C. Bekkvang Stengrundet og er så glad for å ha kreative ansatte som gjerne byr litt ekstra på seg selv.

Stadionmat

Og som på stadion i Lahti: Det gikk unna med pølser i lompe og potetmos; og Kvikklunsj og appelsiner sponset av Kiwi Trysilfjellet. Men serveringa stoppet ikke der: Gele med vaniljesaus toppet festmåltidet.

- Vi koste oss masse sammen og heiet fram både Norge og avdelingen til gull! sier Siv.

Tippekonkurranse

Enda mer spenning ble det før herrestafetten. For da tippet både ansatte og beboere på hvem som kom på pallen. De fleste hadde med Norge og Russland på topp tre. Som tredjelag fikk Sverige og Finland flest stemmer, men noen trodde også på Sveits.

Engasjerte

Hvem som var ivrigst av de som var på jobb i 3. avdeling denne dagen - Agneta Brenden, Maria Søderstedt, Gerd Forårsveen, Hilde Heien Berg, Vesna Stevanov og Raheb Hamdard - eller beboerne, skal være usagt. Engasjementet var i alle fall stort. Og den som stakk av med melkerullen som var premien for rett pall, var Solveig Liberg.

Rett pall

- Fra TV-stua runget Seier'n er vår så vi hørte den godt på Solveigs rom nedi gangen da vi hadde premieutdeling der, sier Siv og legger til at også Gerd Forårsveen, Agneta Brenden og Hilde Heien Berg hadde tippet riktig: 1. Norge, 2. Russland, 3. Sverige.

Norske farger

På Borgtun var det ansiktsmaling over en lav sko før konkurransene startet. Med det norske flagget på plass i ansiktet varmet alle opp med en trimrunde på avdelingen. Målet var ved pølsebua, og der fikk alle hver sin velfortjente gullmedalje, pølse i lompe og brus.

Appelsiner og kakao

Vel tilbake på enhetene vanket det appelsiner, Kvikklunsj og kakao da de benket seg foran TV-en for å se på mennenes 15-kilometer, forteller avdelingsleder Ida Nymoen som kaller VM-festen et  kjempebra tiltak fra noen supre studenter, et tiltak til stor glede for alle beboere og ansatte.

- Selv om det ble finsk seier denne dagen, så var vi alle vinnere på Borgtun, sier Ida.

Eget skirenn

Og som om spenningen i Lahti ikke var nok: De sprudlende renholderne Mona Holmseth og Anne Marie Tannåneset stilte opp i gamle skiklær og startnumre, spente på seg skia ute på parkeringsplassen, kom i fint driv gjennom Borgtun og kastet seg ut i atriet i en intens kamp for å komme først i mål. Og etterpå var det medaljeutdeling og det som hører med ved store idrettsbegivenheter.

Bildeglimt

Under ser du noen bildeglimt fra VM-dagene på sykehjemmet, blant annet Ida Lutnæs, sykepleier i 3. avdeling, som koste seg sammen beboerne på kvinnenes 10-kilometer, Heidi Hagen Westad i Slettås IL-drakt som kom innom på fridagen sin for å få med seg VM-festen, lærling og framtidas helsefagarbeider Wilde Matsson som gledet seg stort over den gode stemningen sammen med Sigrid Nordby - 101-åringen som reiste seg og takket Hilde Heien Berg og de andre for den fine VM-festen; ikke først og fremst for TV-sporten, men for at det var så hyggelig stemning og så trivelig å ha en fest sammen.

 Bildeglimt fra VM-dagene på Trysil sykehjem

Ansatte i pølsebuaNy kunde i pølsebuaEnda en kunde i pølsebuaFlere kunder i pølsebuaHilde Heien Berg i PølsebuaPølsekøPølse i lompeAppelsiner og KvikklunsjAppelsinbåter og kvikklunsjstaverHeiagjeng på herrestafettenHeidi Hagen WestadSigurd Damseter med gullVinner SolveigWilde Matsson og Sigrid NordbySigrid Nordby takker Hilde Heien BergRenholder på startstrekenSkiløpende renholder i mål inneBålpanneSnømann med flaggSkiløpende renholder holder fartenSkiløpende renholder langer utSkiløpende renholdere kniverMålområdeSnømann med flagg og pepperkakeøyneSkiløpende renholdereSkiløpende renholdere i målSkiløpende renholdere jubler i målSkiløpende renholdere på seierspallenSkiløpende renholdere fikk gullSkiløpende renholdere tok gullRenholder i pølsebuSkiløpende renhodlere spiser pølse med gullSkiløpende renholdere og heiagjeng i mål

 Mer informasjon

Sist oppdatert: 05.03.2017 20:38:05