Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Studentros til Trysil sykehjem

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 15.02.2018 08:29:56
Reidun Skoglund ved Terningen Arena

​Sykepleier Reidun Søgård har holdt foredrag for andre som tilbyr praksisplasser til sykepleiestudenter. Mange har mye å lære av Trysil, mener høgskolelektor Ingrid Vesterås.

​I Trysil blir sykepleiestudentene møtt av engasjerte, dyktige og forberedte  sykepleiere. Både studentene og høgskolen er kjempefornøyde!

- Mange praksissteder er ikke godt nok forberedt og viser ikke i samme grad det engasjementet jeg opplever at dere i Trysil kommune gjør, sier høgskolelektor Ingrid Vesterås.

Trivselsforedrag

Forrige uke var sykepleier Reidun Søgård førstevalget til høgskolelektoren da veiledere fra mange praksissteder møttes på Terningen Arena.

- Ved at Trysil forteller andre praksisfelt hvordan det kan gjøres, så håper jeg de ser gleden i og mulighetene av å ha studenter. ​Det var artig å se hvor mange som satt og noterte det Reidun sa, sier Vesterås. Og Reidun scoret høyt for foredraget Hvordan tilrettelegge for trivsel i praksis hos lærerne på høgskolen også.

Ser den enkelte

I forkant av at praksisstudentene kommer til Trysil sykehjem, har avdelingen blitt informert om at de kommer, og alt er godt tilrettelagt slik at studentene føler seg velkomne.

- Reidun ser den enkelte students styrker og svakheter og legger til rette for at alle skal oppnå læringsutbytte. Hun utfordrer hver og en ut fra hvor han eller hun er. Hun ufarliggjør det de ikke kan, og det fører til at studentene raskt føler seg trygge og finner seg fort til rette, sier høgskolelektoren.

Mye riktig

Hun synes at Reidun og de andre på sykehjemmet gjør veldig mye riktig i møte med studentene.

- Siden sykepleieutdanningen består av 50 % praksis, er det viktig for oss som utdanningssted å vite at studentene møter engasjerte og dyktige sykepleiere, sier hun.

Fornøyde studenter

Avdelingsleder Ida K. Nymoen på Borgtun synes det er stas at Trysil sykehjem blir lagt merke til som praksissted. Og like viktig er det at studenter som har hatt praksis her, også er rause med gode tilbakemeldinger.

Sist oppdatert: 15.02.2018 09:59:46