Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Gode livsgledeopplevelser på Borgtun

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 16.05.2017 13:51:50
Sjarmøren Richard danser med eldre beboer

​Renholder Mona Holmseth gir alltid noe ekstra for å glede beboerne på sykehjemmet. På 50-tallsfesten på Borgtun kom hun som sjarmøren Richard og svingte damene i dansen.

Foto: Inga Krogh Jota, Trysil kommune

​Sykepleierstudentene Ida Marie Valdal og Ulrika Luisa Snowdon har skrudd livsgleden på Borgtun opp enda noen hakk.

​I ti uker har de to blide, fantasifulle, omtenksomme og oppofrende studentene hatt praksisperiode på Borgtun, demensavdelingen på Trysil sykehjem. Ikke mindre enn tre livsgledeprosjekter rakk de med.

Bingo

En dag sørget de for skikkelig bingostemning i lokalene. Bingotallene ble ropt opp og krysset av på brettene. Jo færre tall man manglet i jakten på premiene, jo større ble spenningen hos mange. Det smakte godt med en kaffekopp og en kakebit både for de som vant, og de som ble manglende et tall eller to eller kanskje flere også, hver eneste gang.

Lemming

En annen dag fikk de låne bussen til dagsenteret på Østhagen, og da satte de kursen mot Per Johans Talåsen og Else Kilden på Vestby. De var i full sving i sauefjøset, høysesong for lemming som det er. Du kan tro det var stas å komme dit!

Fødsel

Mange av våre eldre setter pris på å få komme i et fjøs igjen. Det er ofte mange år siden sist. I sauefjøset på Vestby krydde det av søte, små lam, og store, snille tikker som gjerne lot seg klappe på. Som prikken over i-en fikk gjestene fra Borgtun se Per Johans Talåsen hjelpe et nytt lam til verden også.

Gjev hjemtur

Og våren har kommet, om det snor litt kaldt innimellom, så på hjemturen stoppet de og drakk kaffe ute. Ja, det var faktisk såpass til temperatur og sol at de syntes det fristet med iskrem til.

50-tallsfest

Ida Marie og Ulrika Luisa avsluttet det populære oppholdet sitt på Borgtun med en skikkelig 50-tallsfest. Liv Rønningen spilte trekkspill, Mona Holmseth kledte seg ut som sjarmøren Richard og danset både med beboere og dokka Anne Marie, mange andre svingte seg også på dansegolvet, og grillmaten fikk bein å gå på.

Velkommen tilbake

- Ida Marie og Ulrika Luisa har spredt mye glede hos beboere og ansatte. De er framtidas sykepleiere som vi ønsker velkommen tilbake! sier assisterende avdelingssykepleier Inga Krogh Jota.

 Livsgledeglimt fra Borgtun

I sauefjøset (1)I sauefjøset (2)I sauefjøset (3)I sauefjøset (4)I sauefjøset (6)I sauefjøset (7)I sauefjøset (8)I sauefjøset (9)I sauefjøsetI sauefjøset (10)I sauefjøset (11)I sauefjøset (13)I sauefjøset (12)Tine Slettås og Mona Holmseth i flott 50-talls positurVed grillenLiv Rønningen spiller trekkspillDanser med dokkeSvingomSykepleierstudentene og storsjarmøren etter festenSykepleierstudentene Ida Marie og Ulrika

 Mer informasjon

Sist oppdatert: 16.05.2017 14:40:53