Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Smakfull potetfest på Borgtun

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 14.09.2017 14:37:52
Festdessert: Skogsbærkompott med fløte

​Etter at beboerne på Borgtun og gjestene fra 3. og 4. avdeling på sykehjemmet hadde satt til livs nypoteter, skinke, pultost og flatbrød, avrundet de herremåltidet med nydelig skogsbærkompott.

Foto: Ida Nymoen, Trysil kommune

​De er spandable på Borgtun, og de liker selskap. Så da de skulle ha potetfest, inviterte de alle som bor i 3. og 4. avdeling også.

Vi tenker de ble både overrasket og glade rundt om på rommene i 3. og 4. avdeling på Trysil sykehjem da de fikk en personlig invitasjon fra Borgtun i posten.

Kortreist mat

Også til potetfest da gitt. Kortreist mat er gildt, og disse potetene hadde vokst seg fine og store og fryktelig mange i god jord i atriet på Borgtun.​ Noen hadde nok hørt ryktene om den flotte potetavlinga de som bor der, hadde fått i hus et par uker før.

Vi deler

Fagleder på Borgtun Inga Krogh Jota tenkte at siden de hadde poteter nok og mer enn det, burde de nærmeste naboene også få gleden av å smake på nypoteter fra Trysil. Hvorfor ikke lage potetfest? tenkte hun rett og slett. Som sagt så gjort.

Menyen

24 forventningsfulle gjester møtte opp. Og for en meny de fikk: Nyplukkede poteter, pultost, spekeskinke, ost og skikkelig smør. Eksklusivt drikke sørget Inga for da hun gladelig spanderte noen flasker hjemmelaget hylleblomstsaft. Måltidet ble avrundet med en nostalgisk dessert; skogsbærkompott med fløte. Mmmmmmm.

Underholdning

Ingen fest uten underholdning. Gjestene på Borgtun var storfornøyde da Bente Kvile Buflod - i sedvanlig godt humør - troppet opp med gitaren sin og et solid knippe gode, gamle viser. Alle koste seg så mye at vi tipper ingen takker nei neste gang det kommer en festinvitasjon fra Borgtun.

Festpyntet bordTIlbehør pultost og smørHovedrettDessert

 

Sist oppdatert: 14.09.2017 15:06:49