Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Per Kristian Lundberg vant navnekonkurransen

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 10.08.2016 15:01:34
Per Kristian Lundberg

​- Viktig at gardsnavnet Østhagen blir brukt igjen, sier Per Kristian Lundberg.

Foto: Ramona Nordnes, Trysil kommune

 

​Østhagen blir navnet på det som før var aldershjemmet. - Jeg synes det er viktig å ta vare på historien og bruke gamle gardsnavn, sier Lundberg.

Østhagen var en av de første store gardene i Innbygda med bebyggelse fra 1654,​ og i Trysilboka kan vi lese dette: I 1875 er garden helt borte, og bare de som vet hvor Østhagen engang lå, kan i det senere se tomtene etter garden på haugen nordamed Sønsthagen.

Historieinteressert

Gamle gardsnavn er viktig å ta vare på. - Med Sønsthagen, Østhagen, Nordhagen, Borgtun, Lunde og Pernup har en hele rekka med gamle stedsnavn til det som opprinnelig var garder i Innbygda, forteller Per Kristian. Vinneren kjenner Innbygda godt og er svært historieinteressert, blant annet så er han med i Solbakkens venner.

Juryens begrunnelse

Juryen har bestått av ordfører Erik Sletten og kommunalsjef Trygve Øverby, og dette er juryens begrunnelse:

Man favoriserte et kort og fyndig navn heller enn en funksjonsbeskrivelse. Blant mange gode forslag oppfyller vinneren både en historisk forankring og noe som er lett å huske og å uttale. Navnet, som er meget gammelt, ble oppfattet som både Østhagen og Øvsthagen, og begge betydninger passer bra.
(For spesielt interesserte henvises til Trysilboka Bind 2 fra side 298.)

Moro

Vinneren synes det er moro at Østhagen igjen blir tatt i bruk og kan også fortelle at Hagelund/Trysil rådhus er på tidligere Østhagens grunn. Navneforslaget er premiert med middag for to på Skibladner.

Sist oppdatert: 10.08.2016 16:05:54