Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Oppstart for ressurspool og måltidsrytme på sykehjemmet

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 02.10.2017 19:05:00
Ruth Norderhaug Hammer, Sølvi Øvrevik og Siv C. Bekkvang Stengrundet

​Fagleder Ruth Norderhaug Hammer, kjøkkensjef Sølvi Øvrevik og avdelingsleder Siv C. Bekkvang Stengrundet ønsket alle som kom på dagskiftet på Trysil sykehjem 2. oktober velkommen på jobb med ballonger og forfriskninger.

Foto: Monika Søberg, Lokalavisa Trysil - Engerdal

 

​2. oktober 2017 ble en merkedag på Trysil sykehjem. Da var det oppstart for både ressurspoolen og den nye måltidsrytmen.

Kjøkkensjef Sølvi Øvrevik, fagleder i ressurspoolen​ Ruth Norderhaug Hammer og avdelingsleder i 3. avdeling Siv C. Bekkvang Stengrundet som har personal- og økonomiansvaret for ressurspoolen, sto tidlig opp, blåste ballonger og ordnet med forfriskninger.

Velkommen på jobb

I en drøy time fra kl. 7 på morgenen sto de blide og vennlige og ønsket alle som kom på dagskift, velkommen på jobb. Det ble satt pris på. For dette var en dag mange hadde gledet seg til. Troen på at ressurspoolen og måltidsrytmen blir en suksess, er stor. Det preget også stemningen på informasjonsmøtet for alle ansatte forrige uke.

Måltidene

Den nye måltidsrytmen har beboerne på Borgtun nytt godt av siden januar. Nå innføres den i alle avdelingene på sykehjemmet. Det betyr smoothie kl. 6-9 etter behov/individuell plan, frokost kl. 9, mellommål kl. 11 etter behov/individuell plan, lunsj kl. 13, middag kl. 15.30, kveldsmat kl. 19 og senkvelds kl. 22 etter behov/individuell plan.

Positive ansatte

- Den nye rytmen er i tråd med anbefalinger fra Helsedirektoratet. Ansatte på hele sykehjemmet er positive til måltidsendringen; både kokker, postverter, helsefagarbeidere og sykepleiere. Erfaringene som studentene på Borgtun gjorde i prosjektperioden, viser blant annet kortere nattefaste, bedre fordeling av måltider, mer ro i avdelingen, jevnere søvnkvalitet, mer tid til miljørettede tiltak med beboere og bedre sårheling, sier kjøkkensjef Sølvi Øvrevik.

Kantina

Kantina som sykehjemskjøkkenet drifter, påvirkes også av den nye måltidsrytmen. Nå blir den åpen mandag-fredag kl. 11-16 med salatbar og brødmat kl. 11-14.30 og middag kl. 15-16. Enkelte dager er det varm lunsj kl. 11-13. Lørdag og søndag er kantina åpen kl. 15-16, og da er det middag som er å få kjøpt.

- Både ledelse og ansatte har stor tro på at måltidsendringen blir bra for beboere, pasienter, gjester og ansatte, sier Sølvi.

Ressurspool

Den nye ressurspoolen består av avdelingsleder Siv C. Bekkvang Stengrundet, fagleder og koordinator Ruth Norderhaug Hammer og ni helsefagarbeidere i hel stilling. Sju av dem er tilsatt; Beatrice Lindgren, Camilla Næss, Alex Tarala, Vivi Karlsmoen Skjærholden, Linda Myrvold, Irene Olsen og Lilja Gunnarsdottir.

Mindre vikarbruk

De skal jobbe i de avdelingene det til enhver tid er bruk for dem, for eksempel ved sykefravær. Ressurspoolen skal dekke vikarbehov på hele sykehjemmet. Det betyr større kontinuitet og mer faglighet i arbeidsstokken. Avdelingslederne behøver ikke lenger bruke masse tid på å ringe rundt for å få tak i vikarer når noen av de faste blir syke, eller stillinger ikke er besatt. Vikarpoolen skal finansieres med vikarbudsjett, sykelønnsrefusjon og besparelser som følge av redusert innleie av arbeidskraft. Les mer i dokumentet som har vært til politisk behandling til høyre.

Egen logo

Ressurspoolen har egen logo.

- Den er formet som en bølge, en pool, og har en bie. Bien symboliserer at ressurspoolen er en nødvendighet som flyr fra blomst til blomst, eller i vårt tilfelle fra avdeling til avdeling, sier Ruth Norderhaug Hammer. 

Ansatte i ressurspoolenAnsatte i ressurspoolen fra venstre fagleder Ruth Norderhaug Hammer,
Beatrice Lindgren, Camilla Næss, Alex Tarala, Vivi Karlsmoen Skjærholden,
Linda Myrvold, Irene Olsen og avdelingsleder Siv Bekkvang Stengrundet.
Foto: Monika Søberg, Lokalavisa Trysil - Engerdal

Ressurspoolens logo

 

 Bildeglimt fra informasjonsmøte og oppstart av ressurspool og ny måltidsrytme

RessurspoolkakeJon Arne ByeRuth Norderhaug HammerSølvi ØvrevikInformasjonAnsatte på sykehjemmetAnsatte på sykehjemmet (1)Ansatte på sykehjemmet (2)Ansatte på sykehjemmet (3)Ruth Norderhaug Hammer Sølvi ØvrevikRessurspoolen

 Kontakt oss

Sist oppdatert: 02.10.2017 19:11:35