Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Får en halv million til rehabilitering

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 20.11.2017 11:50:00
Trygve Øverby

- Jeg er både glad og tilfreds for at fylkesmannen ga oss de pengene vi søkte, sier kommunalsjef Øverby.

​Fylkesmannen i Hedmark har gitt oss midler til en prosjektstilling, dette gir oss en ny plan for rehabilitering.

​- Med disse midlene, får vi på plass en prosjektleder i 50 % i to år. Nå får vi en ny plan for rehabilitering i Trysil kommune, en plattform og en felles forståelse om hva dette er, sier en fornøyd kommunalsjef Trygve Øverby.

Bakgrunn

Sykehuset Innlandet bygger habiliterings- og rehabiliteringstilbudet noe ned, og det forventes derfor at kommunene tar mer tak i forbindelse med opptrappingsplanen. I dette ligger det å sikre god kvalitet, brukermedvirkning, nødvendig kompetanse og tilstrekkelig kapasitet. På sikt er målet at kommunene skal overta oppgaver fra spesialisthelsetjenesten på dette området.

Status

- Prosjektet som ble kjørt om hverdagsrehabiliteringen i kommunen vår er nå i drift. Vi har en veldig oppegående rehabiliteringsavdeling på sykehjemmet og gode ergoterapeuter og fysioterapeuter. Nå får vi muligheten til å jobbe enda mer med dette og skjønne hvordan de forskjellige aktivitetene henger sammen, forteller Øverby.

Tre hovedpoeng

Med en ny plan får vi:

  1. Ryddet i ordbruken; hva er rehabiltering, samt få systematisert våre forskjellige aktiviteter i en fornuftig ramme - hva er det vi driver med, fra hverdagsrehabilitering opp til spesialiserte tjenester
  2. Beskrevet framtidas rehabiliteringstjeneste i Trysil; hvor de får sin rettmessige plass og størrelse
  3. Beskrevet og foreslått hvordan forhold til spesialisthelsetjenesten skal være

Planen er at prosjektlederen er på plass fra 1. januar 2018 og at planen blir ferdig i 2018, før den settes i drift i 2019.


 

Sist oppdatert: 20.11.2017 11:52:03