Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Helsefolk vil gjøre Trysil til jobbvinner

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 04.04.2018 14:48:23
Ida K Nymoen, Mona Trøhaugen, Eli Sogn Iversen, Gro Bentsen og Siv C Bekkvang Stengrundet

​Prosjektleder for Jobbvinner i Trysil Ida K. Nymoen, prosjektleder i Kongsvinger Mona Trøhaugen, Eli Sogn Iversen fra KS, Gro Bentsen fra Høgskolen i Innlandet og prosjektleder i Trysil Siv C. Bekkvang Stengrundet.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

​Ville idéer, fornuft, luftslott, erfaring og nye øyne - det ville de ha, og det fikk de, prosjektlederne for Jobbvinner i Trysil.

​Ida K. Nymoen og Siv C. Bekkvang Stengrundet brenner for faget sitt og for de som trenger dem. Derfor går de gjerne i bresjen for Jobbvinner-prosjektet i Trysil under mottoet De beste til våre nærmeste - kom til Trysil kommune.

Attraktive yrker

- Jobbvinner skal løfte fram de attraktive sidene ved å jobbe som helsefagarbeider, sykepleier og vernepleier i de kommunale helse- og omsorgstjenestene. Prosjektet skal også styrke kommunenes kompetanse innen veiledning, rekruttering og videreutdanning, sier Ida og Siv som begge er frikjøpt og lønnet av KS i 20 %-stilling som lokale prosjektledere.

Flere fagfolk

Målet er å få tak i flere helsefagarbeidere, sykepleiere og vernepleiere - og å få dem til å bli i Trysil og i yrket. Prosjektlederne har ikke fasiten på den utfordringa, som vi for øvrig deler med mesteparten av landet. Jo flere på laget for at Trysil skal bli jobbvinner, jo bedre - så de inviterte til workshop. Dit kom det mange!

Fra elever til ledere

Elever, studenter, lærlinger, de som jobber i yrkene i dag, lederne deres og andre ansatte i kommunen, som lønns- og personalavdelingen, og politikere fikk invitasjon. 74 brukte en halv dag i kommunestyresalen 4. april.

Engasjement 

Ida og Siv var strålende fornøyde med deltakerne. For her var det mye glød, stort engasjement, viktig innsikt, velkommen kreativitet, høylytte diskusjoner, optimistisk latter og stor framtidstro som kom fram på den svært vellykkede dagen.

Innspillsvegg

Workshopperne jobbet sammen i grupper og kom med innspill på temaene rekruttering, beholde og veilede. Det er ikke få tiltak prosjektlederne nå skal sortere og se nærmere på. For her var det tett mellomlappene, og tettskrevne var de også.

- Vi er helt imponert! Her er det utrolig mange bra innspill, sa Ida og Siv.

Ambassadører

Workshopperne fikk også hilse på rekrutteringsambassadørene våre; lærling Wilde Matsson og sykepleier Stine Ingegerd Berg. De jobber intenst for å få folk til å komme til Trysil og fylle behovet vårt for varme hender. De deltar på yrkes- og utdanningsmesser, snakker med elever og studenter og ellers der det er naturlig.

Sammen for Trysil

Ida minnet også om at hver enkelt ansatt er viktig for at Trysil skal bli jobbvinner. For vi må framsnakke arbeidsplassen og kommunen vår.

Omsorgssjef Britt Støa sa at dette må vi gjøre sammen, ledere, ansatte, ja alle.

- Vi må være på samme arena. Så det er så artig at dere engasjerer dere. Vi trenger alle innspill! sa hun.

Samarbeid

Det er KS som på oppdrag fra Helsedirektoratet fått prosjektansvaret for Jobbvinner. Fagforbundet, Delta og Norsk Sykepleierforbund er også med. I Hedmark er Gro Bentsen på Høgskolen i Innlandet prosjektleder i 20 % stilling. Fire kommuner er med; Trysil og Engerdal samarbeider om ett prosjekt, Kongsvinger og Odal om ett.

 Bildeglimt fra Jobbvinner-workshop

Workshoppere i arbeidWorkshoppere i arbeidWorkshoppere i arbeidWorkshoppere i arbeidWorkshoppere i arbeidWorkshoppere i arbeidWorkshoppere i arbeidMette Støa DypvikenWilde Matsson og Stine Ingegerd BergLunsjtidForslagsveggGro Bentsen

 Kontakt oss

Sist oppdatert: 05.04.2018 13:02:02