Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

El-sykkelen er Borgtuns nye favoritt

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 26.05.2017 09:16:23
To passasjerer på el-sykkel på flomvollen

​Å bli syklet en tur langs flomvollen i finvær er stor stas, synes beboerne på Borgtun.

Foto: Reidun Skoglund, Trysil kommune

​Rene eventyret synes beboerne på Borgtun det er når de får seg en tur på el-sykkel nedpå Bygda og på flomvollen.

Det er en svært populær gave demensforeninga har gitt til Borgtun. El-sykkelen kostet 70 000 kroner og erstatter bilen sykehjemsavdelinga ikke hadde råd til. Ratt er beboerne gladere for å bli syklet enn kjørt rundt også.

​Ukentlige turer

Sykkelen har plass til to passasjerer. Sjåførjobben tar de ansatte på omgang.

- Vi sitter bak og trør. Det må til for at motoren skal fungere. Vi bruker motoren stort sett i oppoverbakker. Ellers trør vi som på en vanlig sykkel. Batteriet holder i 40-50 kilometer, så vi har mulighet til å ta lengre turer enn vi har gjort siden vi tok sykkelen i bruk i vår, sier ergoterapeut Hilde Helseth.

I nærmiljøet

Avdelingsleder Ida Nymoen sier at de var litt spente på om passasjerene skulle føle seg utrygge, men det er snarere tvert imot. De tar mer enn gjerne plass i passasjervogna på el-sykkelen.

- Vi er utpå flere ganger i uka. Vi har holdt oss i nærmiljøet så langt - på Bygda og flomvollen. Mye oppmerksomhet får vi også - fra gående, andre syklister og bilister. Beboerne synes det er stas å bli lagt merke til, sier Ida.

Strålende passasjerer

Det er bare moro å være sjåfør på el-sykkelen, for passasjerene er kjempepositive. Dette er som et eventyr! Dette vil jeg mer! Å se dem stirrer på oss! Dette var gøy! Å så koselig det var å komme ut! er bare noen av tilbakemeldingene.

- De smiler og stråler under hele turen og lenge etterpå. De synes det er så stas å komme litt unna sykehjemmet, sier Hilde.

Takk

- Vi gleder oss til flere fine turer sammen med pasientene nå i sommer og håper på fint vær! El-sykkelen er en kjærkommen gave, så tusen takk til demensforeninga og Sigrid Bryn som først kom på ideen, sier Ida.

Ordfører og rådmann er passasjerer på el-sykkelen som Hilde Helseth kjører 

Ergoterapeut Hilde Helseth ga ordfører Erik Sletten og
rådmann Jan Sævig en prøvetur på el-sykkelen da den ble
offisielt innviet 19. mai 2017.

 Mer informasjon

Sist oppdatert: 26.03.2018 19:35:56