Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

15-årsjubileum på Borgtun

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 15.05.2018 08:10:00
Gjester på 15-årsjubileet på Borgtun

Strålende gjester i strålende vær - 15-årsjubileumsfesten på Borgtun kunne ikke bli annet enn strålende.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

​Atriet var fylt av glade mennesker - beboere, slekt, venner og ansatte - da demensavdelingen Borgtun feiret sine første 15 år.

Sola skinte, og gjestene skinte. Det ble noen fine ettermiddagstimer rundt matbordet onsdag 9. mai.

Kos dekk

Avdelingsleder Ida Nymoen ønsket alle velkommen til bords.

- Jeg er en vanvittig stolt leder som har så fantastiske medarbeidere og beboere her på Borgtun! Og så har vi den unike demensforeningen blant oss, som går tur, baker og spiller kort med beboerne. Dem setter vi utrolig stor pris på​. Ha en riktig god fest alle sammen! Kos dekk! sa Ida. Og alle tok henne på ordet

Livskvalitet

Demensforeningens grand old woman Sigrid Bryn var ikke overrasket over at sola fant det for godt å være med på festen.

- På Borgtun får dere til alt mulig, sa hun og ga velfortjent ros til de dyktige lederne og det kunnskapsrike personalet som har jobbet der opp gjennom årene.

I forkant

- Nå snakker de sentralt om måltidsrutiner, sang og frivillighet som viktige nyvinninger i demensomsorgen. Alt dette har vi drevet med på Borgtun i alle år, sa hun. For slikt høyner livskvaliteten til beboerne, og det gir de gjerne uttrykk for.

- Her om dagen sa ei til meg; Ingen bør grue seg for å flytte hit, for her er det godt å være, sa Sigrid før hun fikk fram flere fra demensforeningen for å overrekke en blomst til hver av de fire enhetene på Borgtun.

Fotfølje

Etter at maten var fortært, bød folkemusikkgruppa Fotfølje på god, gammel Trysilmusikk - gamle viser de har hørt i arkivopptak og arrangert for sine instrumenter. Else Myhr sa at de syntes det var veldig artig å få spille på Borgtun-festen. Like artig tror vi gjestene syntes det var.

Første leder

Vera K. Lumkjær Nordhagen var den første avdelingslederen på Borgtun. Hun delte små, artige minner fra tida før demensavdelingen flyttet til de fire mindre, men hypermoderne enhetene på Borgtun fra den store avdelingen i 4. etasje, til hun sluttet der i 2010. Om hvor knuslet de syntes det så ut, om da de låste seg inne i det rømningssikre atriet, om overrislingsanlegget som ble utløst...

Flere gaver 

Demensforeningens Olav Teppen takket Vera for innsatsen hun har gjort for demente i Trysil gjennom mange år. Foreningen hadde virkelig tatt spanderbuksa på denne dagen. I tillegg til alle blomstene overrakte Liv Rønningen 5 000 kroner i gave til Borgtun.

Dikt

I sitt flotte festdikt omtalte Per Arny Bakken Sigrid Bryn som Flendalens mor Theresa. Og han måtte selvsagt få med Sven Pettersens gode humør på torsdagssangen. Takk og ære.

 Bildeglimt fra 15-årsjubileet på Borgtun

Avdelingsleder Ida NymoenSigrid BrynDemensavdelingen hadde med blomster til alle avdelingeneAlle avdelinger på Borgtun fikk blomster av demensforeningenAlle avdelinger på Borgtun fikk blomster av demensforeningenAlle avdelinger på Borgtun fikk blomster av demensforeningenAlle avdelinger på Borgtun fikk blomster av demensforeningenJubileumsfestgjesterJubileumsmiddagJubileumsfestgjesterFeststemte gjesterFestmiddagJubileumsfestmiddagServeringFeststemte gjesterFotfølje spilte og sangHygge rundt middagsbordetApplaus for musikkenFotfølje spilte og sangJubileumskake
Sist oppdatert: 15.05.2018 10:09:47