Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Skap med brukerutstyr på Sønsthagen

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 08.10.2020 14:40:16
Skapet på Sønsthagen

​På Sønsthagen kan rusavhengige hente gratis brukerutstyr og kaste brukt hele døgnet.

Foto: Lisbeth Holdbak Tollefsen, Trysil kommune

​Ute på Sønsthagen er det nå et skap med gratis brukerutstyr for rusavhengige.

​- Dette er et smitteverntiltak som kommunene er pålagt å ha. Der kan rusavhengige hente rent brukerutstyr og kaste brukt utstyr hele døgnet alle dager, sier enhetsleder for enhet for psykisk helse Ann-Helen Ødegård.

I Skredderbakken

Skapet henger ved den sør-østre inngangen på Sønsthagen i Skredderbakken 8 A. Ved siden av skapet er det et hull i veggen der rusavhengige kan kaste brukt utstyr. Tiltaket skal bidra til å redusere risikoen for blodsmitte.

Helsedirektoratet

Ifølge Helsedirektoratet er tilgang til gratis brukerutstyr en nødvendig smittevernhjelp for å forebygge smitte med blodbårne sykdommer.

- En rekke smittsomme sykdommer kan overføres mellom mennesker med blod og blodprodukter. De mest kjente er hiv og hepatitt B og C, skriver de.

Lovkrav

Helsedirektoratet viser til at etter lov om vern mot smittsomme sykdommer § 7-1 om kommunens oppgaver står det at kommunen blant annet skal sørge for at alle som bor eller midlertidig oppholder seg i kommunen med hensyn til smittsom sykdom er sikret nødvendige forebyggende tiltak, undersøkelsesmuligheter og behandling.

Sist oppdatert: 08.10.2020 14:56:03