Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Virker støtteordningene til bedriftene?

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 23.04.2020 10:17:37
Erik Sletten, Gro Svarstad og Stine Akre

​​Hvordan påvirker kompensasjonsordningen til bedriftene din virksomhet? spør ordfører Erik Sletten, næringssjef Gro Svarstad og varaordfører Stine Akre.

Foto: Harald Nyberg, Trysil kommune

​Vi vil gjerne høre fra Trysils koronarammede bedrifter om de statlige tiltakspakkene virker.

​Hvordan påvirker kompensasjonsordningen til bedriftene din virksomhet? spør ordfører, varaordfører og næringssjef som jobber tett opp mot regjering og storting for å synliggjøre utfordringene næringslivet i Trysil står overfor i forbindelse med koronautbruddet.

Justeres

- Rammede bedrifter kan nå søke kompensasjon fra staten. Finansministeren har uttalt og Stortinget har vedtatt at ordningen skal justeres i mai. Blant annet skal det komme en endring som bedre ivaretar sesongvariasjoner, sier trioen.

Egenandel

De foreløpige tilbakemeldingene de har fått, viser at egenandelen på 10 000 kroner slår veldig hardt ut for de minste bedriftene.

- Vi oppfordrer nå Trysil-bedriftene til å sende oss konkrete tilbakemeldinger på hvordan kompensasjonsordningen slår ut. Lokale eksempler er viktig for å synliggjøre for sentrale politikere hvordan ordningen virker for ulike bransjer, sier de.

Send innspillene dine til postmottak@trysil.kommune.no.

Sist oppdatert: 23.04.2020 10:25:26