Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Varm takk til alle som står på!

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 09.10.2020 16:00:00
Erik Sletten og Jan Sævig

​Ordfører Erik Sletten og rådmann Jan Sævig uttrykker sammen med kommuneoverlege Hanna Rydløv stor takknemlighet overfor alle som står på for å få Trysil gjennom det pågående smitteutbruddet.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

​Ordfører, rådmann og kommuneoverlege takker alle som står på i disse koronatider, og spesielt ansatte i helse og omsorg.

Ordfører Erik Sletten, rådmann Jan Sævig og kommuneoverlege Hanna Rydløv skriver:

Det er nå syv måneder siden covid-19 kom til oss og vi «stengte ned» Trysil. Vi iverksatte, i likhet med resten av Norge, kraftfulle tiltak for å begrense smittespredning. Skoler og barnehager ble stengt for en periode, pasienter på sykehjemmet fikk ikke ta imot besøk, det ble innført hjemmekontor for de som hadde mulighet for dette, og nye smittevernregler og renholdsrutiner ble innført overalt. Vi fikk noen smittetilfeller, men mange var med og bidro slik at da vi kom fram til ferien, rundt 20. juni, hadde vi ingen smittespredning i Trysil.
 
I og med at regjeringen, Folkehelseinstituttet og andre sentrale myndigheter kom med sterke reiseanbefalinger og restriksjoner i forbindelse med sommerferien, visste vi at det ville komme mange gjester til Trysil i sommer. Og mange kom. Trysils "befolkning" ble tredoblet på det meste.  Heldigvis, og det skyldes både dyktighet og flaks, fikk vi ingen covid-19-smittede i Trysil i sommer.
 
På ettersommeren så vi oppblomstringer av smittetilfeller rundt om mange steder i Norge. Det så  lenge ut som om vi ville slippe unna.
 
Men for to uker siden fikk vi igjen covid-19-smitte til Trysil. Konsekvensene av det er nå godt kjent.

Kommuneoverlegen har i disse to ukene hatt tett dialog med Folkehelseinstituttet og fylkeslegen for å finne riktige tiltak for å avgrense og stoppe smittespredningen.

Mange av dere ansatte har fått kjenne disse tiltakene på kroppen i forhold til både karantene og det vi kaller fritidskarantene. Mange har måttet ta ekstravakter og jobbet overtid, og andre igjen har blitt overflyttet fra andre deler av organisasjonen for å hjelpe til i hjemmetjenesten.

Vi vil takke dere alle for innsatsen! Vi er glade og stolte over å ha slike medarbeidere. Vi ville ikke ha klart dette uten dere! På ett tidspunkt - da vi hadde flest i karantene - var det så vidt vi ikke måtte be våre nabokommuner om hjelp, men vi klarte det selv denne gangen.
 
Ordfører og rådmann har i dag vært i videomøte med fylkesmannen og fylkeslegen. De har fulgt situasjonen i Trysil tett de siste to ukene, og de roser Trysil for måten den pågående smittesituasjonen er håndtert på, ikke minst til alle de som har stått på i en krevende situasjon.

Måten vi har kommunisert til omverdenen på om det som har skjedd, er også blitt lagt merke til – på en god måte.
 
Når vi nå skriver 9. oktober, kan det se ut som om tiltakene hjelper, og at smittespredningen har roet seg. For sikkerhets skyld forlenger vi tiltaket med at ansatte i hjemmetjenesten avdeling 1, 2 og 4 og nattjenesten bare får omgås egen husstand på fritida, ut uke 42. Vi gjør det selv om vi vet at det er belastende for dem det gjelder. For det har vist seg at kraftfulle tiltak må til, og at det er det som hjelper.

Tusen takk til alle som har vært med å bidra slik at vi forhåpentligvis snart er gjennom dette smitteutbruddet!

 

Sist oppdatert: 09.10.2020 23:15:59