Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Trysil støtter fakkeltog for sykehuset i Elverum

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 18.02.2020 13:44:50
Sykehuset i Elverum. Foto: Sykehuset Innlandet

​Trysils politikere slutter opp om kampen for fortsatt akuttsykehus i Elverum. Ordføreren ga 2 500 kroner til busstilbudet til fakkeltoget 21. februar.

Foto: Sykehuset Innlandet

​Ordfører Erik Sletten ga 2 500 kroner i bidrag til bussen fra Drevsjø via Trysil til fakkeltoget for fortsatt sykehus i Elverum.

​- Vi er glade for engasjementet for sykehuset i Elverum og ønsker å være med og legge til rette for at flest mulig av våre innbyggere kan ta seg til Elverum for å støtte opp om fakkeltoget 21. februar, skriver ordføreren i svaret på søknaden fra sykehusaksjonen ved Anne Britt Myrvold.

Bussruta

Den aktuelle bussen for tryslingene gikk fra Gløtvold Handel på Drevsjø kl. 16.05, fra Joker i Jordet kl. 16.55, fra Trysil busstasjon kl. 17.15 og fra Kjernmoen kl. 17.55. Den var ved sykehuset i Elverum ca. kl. 18.30. Fakkeltoget gikk kl. 19.

Politisk enighet

Trysil formannskap stiller seg tverrpolitisk bak ønsket om fortsatt akuttsykehus i Elverum. Det kom fram da de behandlet det lokale strategidokumentet En større helhet – flere legetjenester nær folk.

- Vi ønsker best mulig helsestell nærmest mulig der vi er. Det viktigste for at vi skal lykkes i Trysil, er et akuttsykehus i Elverum, sa varaordfører Stine Akre, SV.

- Vi må gjøre alt vi kan for å bygge oppunder en akuttfunksjon i Elverum, sa Anders Nyhuus, H.

- Mål nummer 1 er å jobbe for å bevare Elverum sykehus som akuttsykehus i Innlandet, sa Even Eriksen, Ap. FrPs Per Johnny Talaasen var enig.

- Skal et medisinsk senter fungere i Trysil, er vi avhengige av funksjoner fra et akuttsykehus i Elverum, sa ordfører Erik Sletten.

 

Du kan lese mer om Fortsatt sykehus i Elverum på facebooksida deres.

 

Sist oppdatert: 24.02.2020 08:51:51