Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Trysil kommune og Destinasjon Trysil er enige

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 05.04.2020 17:56:58
Erik Sletten og Pontus Åkesson

​Ordfører Erik Sletten og styreleder i Destinasjon Trysil Pontus Åkesson har forfattet et samstemmig skrive etter at kommunens bruk av ordet omstillingsmidler førte til avisoppslag og skapte inntrykk av at kommunen og destinasjonsselskapet er på kollisjonskurs.

Foto hhv. Stine Akre, Trysil kommune og Ola Matsson, SkiStar Trysil

​Trysil kommune og Destinasjon Trysil har hatt møte i etterkant av Trysil kommunes ønske om omstillingsmidler - og de har kommet til enighet.

​Ordfører Erik Sletten og styreleder i Destinasjon Trysil Pontus Åkesson presiserer samstemmig:

Både i Østlendingens og Lokalavisa Trysil-Engerdals nettutgave på kvelden 2. april kan det se ut som om Trysil kommune og Destinasjon Trysil (DT) er på kollisjonskurs når det gjelder hva som er den riktige medisinen for å hjelpe reiseliv, øvrig næringsliv og kommune gjennom covid-19-krisen. Med dette som bakgrunn innkalte ordfører Erik Sletten ledelsen i DT til et oppklarende møte fredag 3. april.

Kommunen og DT har på hver sin side, og delvis også sammen, jobbet med sentrale myndigheter for at de skal bidra med tiltak slik at næringslivet i Trysil, og andre kommuner, kan komme seg gjennom den pågående krisen.

Trysil kommune har i fire brev spilt inn momenter til sentrale styresmakter og fått kreditt for denne jobben. Det er et mål at tiltakene både skal hjelpe:

  • enkeltpersoner
  • reiseliv og øvrig næringsliv 
  • og kommunen. 

I forhold til det siste punktet har Trysil kommune spilt inn sine synspunkter og behov når det gjelder:

  • kompensasjon for tapte skatteinntekter.
  • kompensasjon for økte utgifter som følge av koronatiltak.
  • tilskudd til offentlige tiltakspakker – motkonjukturtiltak.
  • næringsrettede virkemidler, påfyll på lokale næringsfond og langsiktig omstilling.

Det er å beklage at dette med omstillingsmidler har blitt tatt ut av sammenhengen i en totalpakke som vi er enige i.

I møtet 3. april var Trysil kommune og DT samstemte på at vi må jobbe sammen slik at bedrifter får rask økonomisk hjelp i denne vanskelige situasjonen. Vi ønsker fortsatt satsing på og utvikling av bedriftene i kommunen, der reiselivet er og vil være ett satsingsområde i dag og i framtida.

Kommunen vil søke om omstillingsmidler når disse blir tilgjengelige slik at kommune og næringsliv sammen kan drive nødvendig utviklings- og omstillingsarbeid der det er aktuelt. 

Erik Sletten       Pontus Åkesson
ordfører           styreleder Destinasjon Trysil

Sist oppdatert: 05.04.2020 18:07:45