Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Trysil arrangerer kurs i akuttmedisin

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 10.10.2019 12:58:50
Tomas Prikasky, Linn Ryen, Ola Otterstad og Oda Røgholt

​Tomas Prikasky, Linn Ryen, Ola Otterstad og Oda Røgholt er godkjent som instruktører på akuttmedisinsk kurs. Helsedirektoratet har gitt grønt lys for Trysils kursopplegg, så 15. og 16. november 2019 kunne leger og annet legevaktpersonell komme hit på kurs.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

​​Fire sykepleiere i Trysil er godkjent som instruktører, så nå inviterer Trysil legesenter til kurs i akuttmedisin.

​Kurset er obligatorisk, og alle leger i vakt samt annet legevaktpersonell må ha gjennomført det innen 1. mai 2021.

På hjemmebane

- Vi kunne ha sendt alle våre på kurs andre steder. Men så tenkte vi: Hvorfor ikke arrangere selv og øve i eget lokale? For å få til det, trengte vi godkjente instruktører. Så da sendte vi fire av våre på instruktøropplæring i stedet. Nå er de godkjent, og vi tilbyr kurs i akuttmedisin 15. og 16. november 2019, sier enhetsleder i enhet for legesenter og beredskap Ann-Karin Røgholt.

Godkjent kurs

Slike kurs må godkjennes av Helsedirektoratet, og de har nå gitt grønt lys for Trysils kursopplegg. Det består av to deler, først et teorikurs på nett som deltakerne må ta før de kommer til Trysil, så et to-dagers praktisk kurs på Trysil legesenter.

Praktisk kurs

Det praktiske kurset er på 15 timer, går over to kursdager og er åpent for deltakere fra hele landet. Det første vi arrangerte, var på Trysil legesenter 15. og 16. november 2019.

- Det består av noen forelesninger, men hovedfokuset er på praktiske øvelser og case-trening i grupper, sier Ann-Karin.

Læringsmål

Kurset skal gi deltakerne grunnleggende teoretisk kunnskap om akuttmedisinske tilstander og gjøre kursdeltakerne i stand til å identifisere pasienter med akutte livstruende tilstander, dvs. pasienter med sviktende vitale funksjoner. Kursdeltakerne skal også kunne basale akuttmedisinske, praktiske ferdigheter og prosedyrer og kjenne til når disse skal brukes.

Påmelding

Det er plass til 30 deltakere på kurset. Detaljert informasjon om kursinnholdet og lenke til påmeldingsskjema finner du på www.trysil.kommune.no/akuttkurs.

 

Sist oppdatert: 21.11.2019 09:47:41