Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Tre kvelder med utekontakter

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 02.07.2020 08:13:18
Ester Borg Rasmussen

​I tre lørdagskvelder i juli skal utekontakter vandre rundt i sentrum og se til at barn og unge som er ute, har det bra, sier frivilligkoordinator Ester Borg Rasmussen.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

Tre lørdagskvelder i juli går frivillige utekontakter rundt i Innbygda og ser til at barn og unge som er ute, har det bra.

​- Lørdagene 2., 11. og 18. juli kommer to voksne med gule vester med skriften I Trysil sier vi HEI til hverandre på til å gå rundt i sentrum for å se til at barn og unge som er ute kl. 20-23, har det bra, sier frivilligkoordinator Ester Borg Rasmussen.

Trygghet

Formålet er å skape trygghet blant de som er i sentrum; for eksempel ved flomvollen, utescenen, Bjønns, volleyballbane ved Dunk, ved barneskolen og ungdomsskolen, på bygdetunet, i Storvegen, på Prestgardsjordet, i området ved kirka og ballbingen på videregående skole.

Bistand

- Utekontaktene skal ikke være politi eller ordensvakter, men voksne som ser og kan bistå hvis noen trenger hjelp, sier Ester.

Er det dårlig vær, regner vi med at de fleste barn og unge holder seg innendørs. Da behøver ikke utekontaktene å gå.

Bakgrunn

Det er frivilligsentralen og sektor for oppvekst og kultur som står bak tiltaket.

- På grunn av reiserestriksjonene under koronapandemien antar vi at flere barn og unge denne sommeren vil oppholde seg i Trysil. En del av dem vil antakelig være i sentrum. Og da er det fint med synlige voksne, sa Ester og koordinator for byggende barne- og ungdomsarbeid Beathe H. Sande da de etterlyste utekontakter i juni.

Takk

De håpet at så mange meldte seg at det ville være utekontakter utpå alle torsdags-, fredags- og lørdagskvelder fra 2. juli til skolestart. Slik gikk det ikke, men vi er glade for de som meldte seg, og at vi har dette tilbudet i tre lørdagskvelder i alle fall. Tusen takk!

Sist oppdatert: 19.07.2020 00:51:55