Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Kjære utflyttede tryslinger

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 28.04.2020 10:20:00
Hjerte i såpebobler

​Utflyttede tryslinger uten luftveissymptomer er velkomne til å ta nødvendige turer hematt for å se til sine.

​Vi har lagt bak oss første helga etter at hytteforbudet ble opphevet. Det har vært mye folk i Trysil, om enn ikke like mange som ei vanlig vinterhelg.

​- Men mange har dratt på hytta for nødvendig vedlikehold og for forandring fra en litt ensformig hverdag. Noen har besøkt butikker på Bygda og handlet litt, men de fleste ser ut til å ha gjort nødvendige innkjøp før de kom til Trysil, sier rådmann Jan Sævig.

Velkommen

Nå som hytteforbudet er opphevet, og samfunnet åpner mer og mer opp, er selvsagt utflyttede tryslinger også velkomne til å ta nødvendige turer hematt. Men vent til du er frisk dersom du har luftveissymptomer. Og vi minner om at oppfordringen fra regjeringen om å unngå unødvendige fritidsreiser, fortsatt gjelder. Det er også viktig å tenke på at personer i risikogrupper helst ikke skal ha unødvendige besøk.

Smittevern

Når dere kommer, ber vi om at dere følger smittevernreglene slik at vi fortsatt unngår smittespredning i Trysil. Vi nevner: 

  • Husk god hånd- og hostehygiene.
  • Unngå håndhilsing og klemming utenfor hjemmet.
  • Hold avstand når du går ut og når du befinner seg i fellesarealer som butikker etc.
  • Unngå grupper på flere enn fem.
  • Bli hjemme i minst ett døgn etter at du er frisk av luftveisinfeksjon.
  • Unngå unødvendige fritidsreiser.

Tusen takk

Tusen takk for at dere fulgte oppfordringen om å la være å reise til Trysil så lenge hytteforbudet varte. Vi vet at mange hadde et sterkt ønske om å ta seg en Trysil-tur i denne perioden. Det var et stort offer å la være, og mange har savnet å besøke sine.

Sist oppdatert: 28.04.2020 10:53:36