Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Alle må tenke smittevern i sommer

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 25.06.2020 13:00:00
Hanna Rydløv

​Kommuneoverlege Hanna Rydløv ber at vi alle nå tar smittevernet på største alvor. Det er viktig både for besøkende og alle tryslinger.

Foto: Privat

Tryslinger og turistbedrifter må ta smittevernet på største alvor i sommer. Det samme gjelder også alle som kommer til Trysil.

​- Det er så viktig at alle, både organisasjoner og personer, tar sitt informasjons- og smittevernsoppdrag på største alvor og er min og kommunens forlengete arm. Vi er alle selve frontlinjen i smittevernet, sier kommuneoverlege Hanna Rydløv.

Sikre besøkende og innbyggere

Besøkende i kommunen skal føle seg sikre på at vi i Trysil har tenkt på smittevern. Vi skal alle ha fullt fokus på de tre hovedpunktene i smittevernet:

  • Holde avstand på en meter (bortsett fra samme husstand)
  • Bli hjemme når du er syk (også ved milde symptomer)
  • God håndhygiene - hvis du vasker hendene dine før du tar deg i ansiktet, så blir du ikke syk

Besøkende må også følge smittevernreglene

Det er viktig at alle som oppholder seg i Trysil tenker og følger alle smittevernreglene. Dette gjelder ikke bare de fastboende og bedriftene i Trysil, men selvsagt også alle som kommer til Trysil i sommer. - Besøkende må fortsette å ta sitt ansvar for smittevernet når de kommer til kommunen vår, sier Hanna.

Sikre arbeidsplasser

Det er viktig å tenke på at mange ansatte på ulike arbeidsplasser møter mye folk fra ulike deler av Norge og Norden. Vi må passe på smittevernet og arbeide i mindre grupper hvis mulig, da sikrer vi også kontinuiteten hvis noen skulle bli syke.

Status i Trysil

- Vi har samfunnssmitte her. Vi må derfor tenke på hvordan vi og våre besøkende oppfører seg. Det er viktigere enn hvem og hvor mange som kommer hit. Smitteverntiltakene minsker ikke risikoen til null, men de reduserer den betraktelig og gjør at vi kan holde hjulene i gang selv i en pågående pandemi, sier kommuneoverlegen.

Testing og smittesporing

Norges sikkerhet bygger nå på testing og oppsporing. Vi har god struktur og kapasitet på dette i Trysil. Ved symptomer, ring 116 117 og avtal tid for testing. Registrere/husk hvem du vært i kontakt med den siste uken.

Sist oppdatert: 25.06.2020 15:39:57