Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Kommuneoverlegens smittestatusrapport

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 18.09.2020 09:50:00
Hanna Rydløv

Kommuneoverlege Hanna Rydløv legger ut status for koronasituasjonen i Trysil hver uke.

Her er kommuneoverlegens status for koronasituasjonen i Trysil ved utgangen av uke 38.

I Trysil har vi tatt cirka 1 450 diagnostiske tester totalt. Vi har testet 100-150 i uka den siste tida. Testaktiviteten er stabil og høy. Vi tester alle med symptomer så langt vi har kapasitet, også besøkende. Kapasiteten er god. Vi tester også de som selv mener at de har symptomer på covid-19, eller har vært eksponert for smitte.

Antall positive

​Vi har ikke avdekket nye smittetilfeller i Trysil de siste 13 ukene. Men vi har nå en person i smittekarantene, knyttet til utbrudd i en annen kommune.

Den siste som avla positiv koronatest i Trysil så langt, ble bekreftet 20. juni. Vi har hatt totalt 15 som har testet positivt.

Vurdert smittestatus

Fortsatt er det steder i Norge som har økt smittespredning og lokale utbrudd, men det totale smittepresset i Norge er lavt. Dødsfall og sykehusinnleggelser på grunn av korona er også lave. Risikoen for lokale utbrudd er derimot høy, også i Trysil.

Trysil kommune forbereder seg på det og har en god struktur på smittevern- og smitteoppsporingsarbeidet. Vi arbeider også for å kunne møte høstferien og vintersesongen på en trygg måte.

Ny forskrift

Karantenereglene er revidert i en ny forskrift der unntakene er presisert. Se forskriften her. Ekstra viktig er dette for arbeidsgivere som har arbeidstakere som krysser riksgrensa. Her er kravene nå fastsatt i forskrift og må følges. 

Smittevernets grunnprinsipper

Det er fortsatt svært viktig at vi alle følger smittevernets grunnprinsipper:

  • hold minst 1 meters avstand til andre
  • bli hjemme hvis du er syk
  • vask hendene ofte og grundig

Før gjerne en logg over hvor du har vært den siste uka og hvem du har vært i kontakt med. Det vil være til god hjelp i en smitteoppsporingssituasjon.

Ring og book tid for testing

Det er viktig at alle som har symptomer, eller som skal unntas fra karanteneplikten, kommer og tester seg. Ved unntak fra karanteneplikten må arbeidsgiver betale testen.

Ring 116 117 og book tid på forhånd.

 

Sist oppdatert: 18.09.2020 09:57:04