Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Smittesituasjonen i Trysil kommune

Av: Harald Nyberg | Publisert: 03.07.2020 10:30:00
Hanna Rydløv

Kommuneoverlege Hanna Rydløv ber alle med symptomer om å teste seg, og oppfordrer til at vi alle er flinke til å holde avstand, vaske hender og være hjemme når vi er syke.

Her er kommunelegens status for koronasituasjonen i Trysil ved utgangen av uke 27.

I Trysil har vi så langt tatt 444 tester. Testaktiviteten er stabil, og vi tester nå alle med luftveissymptomer så langt vi har kapasitet. Kapasiteten er for øyeblikket god.

Vi tester også alle som i en smitteoppsporingssituasjon defineres som kontakt, men som ikke trenger å være i karantene. De testes selv om de ikke har symptomer. Vi tester også personer som skal arbeide i Trysil og som har innreisekarantene.

Antall positive

​Vi har ikke avdekket flere smittetilfeller gjennom de testene vi har tatt siden forrige oppdatering i uke 26. Totalt har 15 testet positivt på covid-19 i Trysil. Alle er friskmeldte.

Vurdert smittestatus

Ingen sitter i smittekarantene i Trysil, men vi ser at det oppstår smitte sporadisk i hele landet. R-tallet ligger nå på omlag 1 på landsbasis. Dette gjør at vi sannsynligvis kommer til å få sporadiske tilfeller igjen også i Trysil.

Vi har mange besøkende i kommunen. Det er derfor ekstra viktig at vi alle fortsetter å følge smittevernets grunnprinsipper: hold avstand, bli hjemme hvis du er syk og vask hendene ofte og grundig. Det er også viktig at alle som får symptomer, kommer og tester seg på legesentret. Ring 116 117 og book tid på forhånd.

Regler for nærkontakter

Følgende gjelder med hensyn til nærkontakter og karantene ifølge Folkehelseinstituttet:

Alle nærkontakter skal følges opp. Det skilles mellom "husstandsmedlemmer og tilsvarende nære kontakter" som skal i karantene, og "andre nærkontakter" som skal følges opp med test og selvmonitorering.

Eksempler på hvem som kan ha hatt like omfattende eller fysisk nær kontakt som i en husstand, er kjæreste, nærmeste kollega i kontorfellesskap, samme kohort i barnehage eller skole til og med 4. trinn, eller en som har pleiet den syke uten å ha brukt anbefalt beskyttelsesutstyr. Den som er ansvarlig for smitteoppsporingen, avgjør hvilken kategori den enkelte nærkontakt hører hjemme i etter en helhetsvurdering av smitterisiko.

 

Sist oppdatert: 03.07.2020 10:31:52