Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Skoler og barnehager åpner mer

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 28.05.2020 14:35:28
Kunnskapsminister Guri Melby. Foto: Statsministerens Kontor

​Kunnskapsminister Guri Melby håper skoler og barnehager er klare til å innføre gult lys-nivå snarest mulig etter 2. juni.

Foto: Statsministerens Kontor

​Fredag kommer nye smittevernveiledere for skoler og barnehager med tanke på at de skal kunne åpne mer fra 2. juni.

Kunnskapsminister Guri Melby lanserte trafikklys-modellen på regjeringens pressekonferanse 27. mai. Dagens smittevern i skoler og barnehager er på rødt lys-nivå med små grupper og avstandskrav. Regjeringen og helsemyndighetene mener det er forsvarlig og ønskelig å gå ned på gult lys-nivå fra 2. juni.

Fulle klasser og avdelinger

- Det innebærer at vi går bort fra 1-metersregelen slik at hele klasser kan være i samme rom uavhengig av størrelse. Altså kan alle elever være på skolen samtidig slik at alle får et fullverdig tilbud. Og barnehagene kan ha fulle avdelinger og normal åpningstid. Grønt lys-nivå betyr vanlig drift. Der er vi ikke ennå, sa hun.

Ulike veiledere

Statsråden sa også at det er de lokale helsemyndighetene som har ansvaret for å vurdere hvilket nivå som skal gjelde lokalt, ikke skolene og barnehagene selv. De nye smittevernveilederne som kommer, vil ha ulike tiltak for barnehager, barneskoler, ungdomsskoler og videregående skoler.

I Trysil

- Her i Trysil forbereder vi oss på at det vil komme endringer med hensyn til organisering i skoler og barnehager og i åpningstider i barnehager og på SFO. Men vi venter på de nye veilederne før vi bestemmer når endringene vil tre i kraft hos oss. Vi kommer tilbake med mer informasjon så snart vi har avklart dette, sier konstituert kommunalsjef for oppvekst og kultur Bjørn Myhre.

Sist oppdatert: 28.05.2020 14:42:47