Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Dramatisk for næringslivet i Trysil

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 25.03.2020 12:55:00
Ordsky

​Spørreundersøkelsen ble sendt ut til bedriftsledere i Trysil 20. mars.

​Resultatet fra spørreundersøkelsen til bedriftene i Trysil er klar. Koronakrisen har så langt ført til 1 411 permitterte.

I samarbeid med Destinasjon Trysil har Trysil kommune nå gjennomført en spørreundersøkelse blant bedriftene i Trysil. I undersøkelsen ble det stilt spørsmål om:

  • Antall sysselsatte per 1. mars
  • Antall permitteringer
  • Ytterligere permitteringer og oppsigelser
  • Aktivitet nå i forhold til det som er normalt på denne tiden
  • Forventet reduksjon i omsetning de kommende 6 ukene

Mange permitterte 

Blant de 148 bedriftene som svarte var det per 1. mars 2 068 ansatte. Av disse er i dag 1 411 personer permittert, og det forventes permittering av ytterligere 192 personer. Blant de permitterte er det flest sesongansatte.

Få oppsigelser til nå

Når det gjelder oppsigelser, så svarer bedriftslederne at det kommer an på hva som skjer de neste ukene. De langvarige konsekvensene kan bety at oppsigelser kan bli vanskelig å unnga, eventuelt så kan det bli endringer i stillingsprosent til noen ansatte.

Aktivitet

80 % av bedriftene oppgir å ha en markant nedgang i aktivitet, mens 20 % oppgir å drive som normalt på denne tiden. 45 % oppgir å ha en reduksjon i omsetning på mer enn 80 % de kommende 6 ukene. Over 25 % av bedriftene frykter en konkurs.

Gjenåpning

73 % av bedriftene som er stengt sier at de kan klare å åpne igjen i løpet av et par dager.

Etter at resultatet fra spørreundersøkelsen ble klart sendte ordfører, varaordfører og næringssjef brev til sentrale myndigheter. Les mer om dette i artikkelen til høyre.

Sist oppdatert: 25.03.2020 13:23:46