Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Regjeringen letter på smitteverntiltak fra 12. oktober

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 09.10.2020 10:10:00
Fotballegger

​Fra 12. oktober åpner regjeringen for normal trening i deler av breddeidretten. Hva som gjelder for de ulike idrettene, ser du i artikkelen.

Trysil kommune kommer ikke til å innføre strengere tiltak enn regjeringen legger opp til fra 12. oktober.

​- Vi legger oss på nasjonalt nivå, men vi vurderer fortløpende behovet for lokale tiltak med bakgrunn i vurdert smitterisiko og forventet effekt av de sterke tiltakene vi allerede har satt i verk i hjemmetjenesten. Eventuelle nye, lokale tiltak kan bli innført på kort varsel, sier kommuneoverlege Hanna Rydløv.

Endringene

Fra 12. oktober åpner regjeringen for:

  • normal trening i deler av breddeidretten for voksne over 20 år (fase 1 - klikk for å se hva som gjelder).
  • at nasjonal skjenkestopp ved midnatt oppheves.
  • at inntil 600 personer kan være til stede samtidig på utendørsarrangementer, fordelt på grupper på inntil 200 personer.
  • at det er tilstrekkelig med ett sete mellom personer på arrangementer med fastmonterte seter.

Mindre belastning

Vi er nå i en annen situasjon enn da vi stengte ned i mars. Kommunene har rustet opp beredskapen, og vi har mer kunnskap om koronapandemien. Det gjør at vi kan målrette tiltakene bedre slik at belastningen for den enkelte og for samfunnet blir minst mulig. Vi kan derfor åpne opp for enkelte lettelser nasjonalt, sa statsminister Erna Solberg på pressekonferansen.

Enmeters-regelen

Regjeringen presiserer enmeters-regelen for serveringsteder og arrangementer. Stedene og arrangøren skal sikre at det er én meter mellom sitteplassene, eller ett ledig sete mellom fastmonterte seter, når gjestene og publikum booker og ankommer. Personer i samme husstand kan selvfølgelig sette seg ved siden av hverandre hvis de ønsker det.

Les mer på regjeringen.no

Sist oppdatert: 09.10.2020 10:13:59