Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Råd og informasjon til gravide

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 20.03.2020 12:15:00
Gravid

​Foreløpig er det lite som tyder på at gravide er særlig utsatt for koronavirussykdom.

​Råd for å forebygge smitte av det nye koronaviruset hos gravide er de samme som for befolkningen for øvrig, slik som god håndhygiene og begrense kontakt med andre utenom familien.

Hva vi gjør i Trysil?

Koronapandemien gjør det nødvendig med endringer, både i oppfølgingen av gravide, men også i forhold til de fødende. Det må gjøres prioriteringer som innebærer at det kan bli både færre og kortere konsultasjoner. For noen gravide kan enkelte konsultasjoner skje over telefon. - Men alle skal få den hjelpen de trenger for å sikre liv og helse, forsikrer jordmor Ingunn Tveit.

Kontakt oss

Alle gravide som har spørsmål, kan ringe til helsestasjonen tlf. 40 44 07 30 på dagtid. Både jordmor og helsesykepleier er tilgjengelig på dette nummeret.

Kontakt sykehuset

Ved spørsmål om begynnende fødsel eller lite liv, ring fødeavdelingen tlf. 62 43 83 10. Følg ellers med på oppdatert informasjon fra fødeavdelingen her: https://sykehuset-innlandet.no/informasjon-til-fodende

Ved luftveissymtom

Hvis du har forkjølelsessymptomer, er det viktig at du ringer jordmor før avtalte kontroller, slik at konsultasjonen kan skje over telefon.

Se også informasjon som legges ut på helsestasjonens facebookside og kommunens nettside, se lenker til høyre.

Sist oppdatert: 20.03.2020 13:31:59