Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Vellykket prioriteringskonferanse

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 08.09.2017 15:15:00
Deltakere på prioriteringskonferansen

Gode rundebordsdiskusjoner resulterte i flere innspill til utvalget.

Foto: Irene Imingen

Konferansen Hvem/hva bestemmer - Verdier, kvalitet og prioriteringer i den kommunale helse- og omsorgstjenesten samlet over 60 deltakere.

​Konferansen var et samarbeid mellom Fylkesmannen i Hedmark og Trysil kommune.

Høyt faglig nivå

- Vi har fått positive tilbakemeldinger på at konferansen vår holdt et høyt faglig nivå, og vi fikk gode og intense diskusjoner, sier en svært fornøyd kommunalsjef Trygve Øverby.

Prioritering

Bakgrunnen for prioriteringskonferansen er et nytt offentlig utvalg som skal utrede prioriteringer i det kommunale helsevesenet. - Det er blinket ut en del kriterier. I 2015 kom utredningen om spesialisthelsetjenesten og nå kommer utredningen om de kommunale helsetjenestene, forteller Øverby. Til konferansen i Trysil kom blant annet utvalgsleder Aud Blankholm og sekretariatsleder Monica Skjøld Johansen, fra et regjeringsoppnevnt utvalg.

Hvem skal få pengene?

Utredningen skal være klar vinteren 2018/19. Kort fortalt skal denne beskrive hvem bestemmer hvem som skal få pengene til de ulike kommunale helse- og omsorgstjenestene. - Det er ingen tvil om at vi fortsatt har eksplosjon i behovene og forventningene til disse tjenestene, sier Øverby.

Omdømmebygging

- En slik konferanse er også god omdømmebygging for Trysil. Vi har et svært velegnet hotell og bød på fine kulturelle innslag ved Bente Kvile Buflod og Trysil Mandskor.

Blant de inviterte til konferansen 7. september 2017 på Radisson Blu Resort Trysil var både kommunalsjefer, kommuneoverleger og rådmenn i Hedmark.

 Bildeglimt fra prioriteringskonferansen

Trygve ØverbyRandi SætreTrond LutnæsDeltakere på prioriteringskonferansen 2Deltakere på prioriteringskonferansen 3Radisson Blu Resort Trysil 4ForedragsholdereErik Sletten Aud Blankholm Jon Arne ByeGro BerntsenJonas JeppesenTrygve Øverby Irene Hanssen


Sist oppdatert: 08.09.2017 15:24:15