Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Utenbygds arbeidsfolk kan overnatte i pendlerboliger

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 27.03.2020 15:34:49
Bygningsarbeider

​Bygningsarbeidere og andre som kan dokumentere ansettelse i kommunen eller firmaer med jobboppdrag i Trysil eller en av nabokommunene våre, kan overnatte i pendlerboliger og i kommersielle overnattingsbedrifter i Trysil så lenge arbeidsoppdraget varer.

Illustrasjonsfoto

Hytter som benyttes som pendlerboliger, omfattes ikke av forbudet mot å overnatte på fritidseiendom.

På regjeringen.no står det:

Hytteforbudet omfatter personer som overnatter på "fritidseiendom" i annen kommune enn der vedkommende er folkeregistrert. Det innebærer at pendlerbolig eller annen eiendom som man er nødt til å benytte for å utføre yrkesmessig arbeid ikke omfattes av forbudet.

Dokumentasjon

De som benytter pendlerbolig av denne typen, må kunne dokumentere arbeidsforholdet på samme måte som de som leier seg inn på de kommersielle overnattingsstedene i Trysil. De kan leie ut til arbeidsfolk som kan dokumentere arbeidsforhold i Trysil eller en av nabokommunene, og til leietakere med langtidskontrakt over seks måneder. 

Med arbeidsforhold menes at de er ansatt i kommunen eller i en lokal bedrift eller utenbygds bedrift og er på oppdrag i Trysil eller en nabokommune, eller at de har et foretak og kan vise fram kontrakt på oppdraget de er her på.

Med overnattingssteder menes de som driver kommersiell utleie; hotell, motell, utleiehytter og -leiligheter, campingplasser mv.

Forskriften

I Forskrift om karantene, isolasjon og forbud mot opphold på fritidseiendommer mv. i anledning utbrudd av Covid-19 står det:

Personer forbys å overnatte på fritidseiendom i annen kommune enn der vedkommende er folkeregistrert. Strengt nødvendig vedlikehold eller tilsyn som er nødvendig for å avverge store materielle skader tillates.
Personer som er i karantene etter § 2 fordi de deler husstand med en som er bekreftet smittet av SARS CoV-2-virus, kan likevel overnatte i fritidseiendom i annen kommune i perioden den smittede er i isolasjon etter § 4 i forskriften.

Gjelder all overnatting

Altså er overnatting på slik fritidseiendom ifølge forskriften ulovlig. Det gjelder uansett om man overnatter i hytta eller leiligheten eller i telt, campingvogn eller bobil på eiendommen. Kommunen har ikke mulighet for å gi dispensasjon. Forskriften forvaltes av politiet, ikke av kommunen, men heller ikke politiet er gitt myndighet til å gi dispensasjoner.

Helårscamping

Siden kommuneoverlegen har stengt alle overnattingssteder i Trysil, inkludert campingplassene, for turister, kan heller ikke de som har campingvogna si stående der fast, overnatte der nå. 

Annen camping med bobil, telt eller campingvogn i forbindelse med fritidsreise er ikke omfattet av forskriften. Men Trysil kommune oppfordrer likevel alle til å respektere regjeringens og helsemyndighetenes sterke oppfordring til alle om i størst mulig grad holde seg hjemme, og unngå å reise når det ikke er strengt nødvendig, alt for å hindre smittespredning og verne om liv og helse.

Sist oppdatert: 06.04.2020 08:11:52