Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Ordførerens koronaoppfordring

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 12.03.2020 16:13:53
Erik Sletten

​Alle må følge de rådene og anbefalingene som kommer, for å begrense koronautbruddet mest mulig. Vi takler situasjonen best med et kaldt hode, et varmt hjerte og et sterkt humør, sier ordfører Erik Sletten.

Foto: Ramona Nordnes, Trysil kommune

​​Koronautbruddet vil påvirke oss alle og krever at alle deltar og følger råd og anbefalinger, sier ordfører Erik Sletten.

Her er hans klare beskjed til Trysils innbyggere og gjester:

Krisestab

Trysil kommune har fulgt utviklingen av koronautbruddet tett og over tid. Vi har ingen mistanke om smittespredning i vår kommune så langt, men alle faglige råd peker på at tidlig innsats har størst effekt. Derfor har vi nå satt krisestab og handterer situasjonen slik den faktisk er: en pandemi, det vil si et sykdomsutbrudd som rammer svært mange mennesker og som har spredd seg over store deler av verden.

Påvirker alle

Korona vil påvirke oss alle. Det har raske, uoversiktlige utviklingstrekk, men samtidig og viktigst: Vi kan alle gjøre tiltak for at smittespredning vanskeliggjøres og tar lenger tid. På den måten har vi kapasitet til å handtere situasjonen på beste måte. Smittedugnaden krever at alle deltar og følger råd og anbefalinger. Kort sagt: Hold deg oppdatert og følg med på kommunens hjemmeside.

Liv og helse

Det dreier seg om liv og helse, og vi er utsatt på forskjellige måter. Risikoen for smitte og sjukdom varierer fra person til person. Det krever at vi er solidariske med utsatte grupper og enkeltpersoner og gjør det vi kan for å hindre og utsette smitte. De råd som gis, greier vi alle å etterleve.

Vanskelig situasjon

Vi har ikke vært i en liknende situasjon i vår tid, og utvikling og tiltak vil endre seg og være vanskelige å forutse. I våre samfunn og i Trysil har samhold og felleskap godt fotfeste, en kultur vi nå får bruk for. Vi har også historie og egenskaper til å takle vanskelige situasjoner, og best takler vi dette med et kaldt hode, et varmt hjerte og et sterkt humør.

Sist oppdatert: 12.03.2020 17:04:35