Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Nytt fra kommuneoverlegen

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 01.10.2018 10:26:03
Salmonellabakterie

​Kommuneoverlegen kjenner til 13 tilfeller av salmonellautbrudd i Norge. Vask hendene godt før du lager og spiser mat. Det forebygger smitte.

​I kommuneoverlegens nyhetsbrev for oktober handler det om salmonella, vaksiner, Trident Juncture og Stopptober.

​Her er kommuneoverlege Hanna Rydløvs nyhetsbrev i oktober 2018:

Smittevern

 • Salmonellautbrudd i Norge. I starten av september var det 13 kjente tilfeller rundt om i landet. Kontakt  legevakta om du har symptomer som diaré og magekramper. For å forebygge smitte anbefales god håndhygiene i forbindelse med matlaging/matinntak.
 • Staten tilbyr nå gratis HPV-vaksiner til utvalgte risikogrupper:
  • Rusmisbrukere
  • Menn som er født i 1991 eller senere og som har sex med menn
  • Sexarbeider
   Vaksinen settes av fastlegen.
 • Influensavaksinen har kommet til Trysil. De som er i risikogruppene, kan få vaksinen hos sin fastlege (se artikkel til høyre). De som har rett på yrkesvaksine, kan få vaksinen betalt av arbeidsgiver. I kommunen vaksineres helsepersonell på arbeidsplassen. 

Miljørettet helsevern

25. oktober starter NATO-øvelsen Trident Juncture i gang i blant annet Hedmark. Foreldre anbefales å informere sine barn. Informasjon anbefales også til andre grupper som kan reagere sterkt på militærkjøretøy/soldater. Det er et felles ansvar.

Folkehelse

I oktober kjører Helsedirektoratet en kampanje for røykestopp; Stopptober der det oppfordres til en hel måned uten røyk og snus. Røyking øker risikoen for mange sykdommer, bla. hjerteinfarkt, hjerneinfarkt og lungekreft. Kontakt fastlegen din om du ønsker hjelp til å slutte å røyke.

 Mer informasjon

Sist oppdatert: 11.02.2019 11:08:58