Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Siste koronamelding på SMS går ut 18. juli kl. 18

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 03.07.2020 15:28:35
Harald Nyberg med mobiltelefon

Med det nye SMS-baserte varslingssystemet når vi ut med viktig informasjon samtidig til alle som har mobiltelefon og befinner seg i Trysil, sier Harald Nyberg, leder for kommunikasjonsavdelingen i Trysil kommune.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

Trysil kommunes koronamelding er sendt til cirka 72 000 mobilabonnenter siden 4. juli.

​Dette er den første meldinga vi sender ut i vårt nye SMS-baserte varslingssystem som vi skal bruke i beredskapssammenheng. Vi stanser utsendelsen etter to uker. Siste melding går lørdag 18. juli kl. 18.

Rask kontakt

Under kriser og ved ekstra beredskap, kan det være behov for å få ut informasjon raskt til flest mulig innenfor et definert område. 

- Vi i Trysil kommune er raske og dyktige til å informere på hjemmesida og Facebook-sida vår, men der når vi ikke alle, og i hvert fall ikke samtidig. Vi har derfor sett på systemer der vi kan gi flest mulig informasjon på samme tid. I dag har de fleste en mobiltelefon i lomma eller på kjøkkenbenken, og vi har vurdert at å bruke den, er den beste og enkleste muligheten å nå flest mulig raskest mulig på, sier leder for kommunikasjonsavdelingen Harald Nyberg. 

Ut juli

- Koronakrisen har aktualisert behovet for et slikt system, og vi tester det første gang med denne SMS-en til alle som befinner seg i Trysil med en påminnelse om å overholde smittevernreglene. Alle nye tilreisende som krysser kommunegrensa mens meldinga er aktiv, vil få den. Dette er spennende, og vi håper det blir et nyttig verktøy i beredskapssammenheng videre framover, sier Harald.

Spleiselag

Systemet er anskaffet gjennom et spleiselag mellom Trysil kommune, Trysilfjell Utmarkslag, SkiStar, Fageråsen Fritid og Destinasjon Trysil. Det lokaliserer alle mobiltelefoner som befinner seg innenfor Trysils grenser. Det er også mulig å begrense området vi skal sende meldinger til, når vi ikke trenger å nå alle i hele kommunen.

Sist oppdatert: 17.07.2020 12:19:53