Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Nye bestemmelser for fastlegetimer

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 15.03.2020 11:55:00
Ann-Karin Røgholt

​Enhetsleder Ann-Karin Røgholt informerer om gjeldende bestemmelser for fastlegetimer i Trysil.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

Trysil kommune har innført nye bestemmelser for timer hos fastlege.​

For å kunne redusere eller forsinke et mulig utbrudd av koronavirus har fastlegene i Trysil endret sine bestemmelser for timebestilling. Alle rutinekontroller må vurderes i forhold til om de kan utsettes eller eventuelt erstattes av video- eller telefonkonsultasjon. Det gjelder særlig personer over 65 år i risikogrupper som har underliggende sykdommer som høyt blodtrykk, hjerte-/karsykdommer, diabetes, kroniske lungesykdommer og kreft.

Fastlegene går igjennom sine timelister hver dag og avbestiller en del. Samtidig er det mange som har avbestilt timene sine selv.

Ring først

Dersom du har time hos fastlegen din og er frisk, møt opp på det vanlige venterommet. Har du luftveisinfeksjon med hoste, feber eller er kortpustet, vurder aller først om du kan utsette timen i to uker eller til du blir frisk. Om du ikke kan utsette timen, må du ringe 62 45 78 50 før du kommer, og du må ikke gå inn hovedinngangen. Du blir loset inn på baksiden på eget venterom. Du må beregne å bli møtt av personell i smittevernutstyr. Ring også hvis du er usikker på når og hvor du skal møte.

Prøvetaking

Prøvetaking tas ikke lenger før legetime, men blir vurdert i etterkant av timen. Dette gjelder ikke for faste kontroller som Inr eller metotrexate, eller andre avtalte kontroller. Vi forsøker å imøtekomme dere alle, men har strenge retningslinjer å følge for å verne om de pasientene som en virusinfeksjon kan bli alvorlig for. 

Vi ber om forståelse for at vi nå prioriterer å verne om vårt personell og de mest sårbare pasientene.

Hilsen fastlegene i Trysil, kommuneoverlegen og legesenteret

Sist oppdatert: 25.04.2020 00:53:37