Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Foreldrebetaling for barnehage og SFO i mai

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 30.04.2020 11:43:08
Gerard Kort

​Vi reduserer maifakturaen for barnehageplass med 21 % og halverer SFO-fakturaen for å kompensere for stengte dager i mars justert for åpne dager i april, opplyser økonomisjef Gerard Kort.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

​Fakturaene for barnehage- og SFO-plass for mai, blir sendt ut til uka med betalingsfrist 20. mai.

​Økonomisjef Gerard Kort informerer:

Etter at barnehagene og SFO har åpnet igjen, blir det foreldrebetaling som vanlig. Foreldre skal betale fra den dagen barnehagene åpnet, uavhengig av om de har valgt å benytte plassen eller ikke. Det er i tråd med informasjon fra regjeringen 8. april. De som hadde barnehageplass i 14. april, må betale for plassen fra den datoen.

Fall i inntekt?

En del foreldre og foresatte har redusert inntekt som følge av for eksempel permitteringer på grunn av koronasituasjonen. De kan søke om redusert foreldrebetaling i barnehage og SFO på ordinær måte.

icgenSøknadsskjema for redusert oppholdsbetaling i barnehage

icgenSøknadsskjema for redusert oppholdsbetaling i SFO

Barnehagefaktura

Trysil kommune sendte ikke ut faktura for foreldrebetaling i april. For mars tok vi full foreldrebetaling. Foresatte har dermed betalt for 13 dager da barnehagen var stengt. I april har barnehagene vært åpne i 9 dager. Disse er ikke fakturert. Basert på antall barnehagedager i mai har vi besluttet å redusere maifakturaen med 21 % for å kompensere for de fire dagene (13 i mars minus 9 i april) som er fakturert for mye. De som hadde barnehagetilbud fra 14. april, får ingen reduksjon på fakturaen i mai.

Vi fakturerer ikke matpenger i tida som kommer, da ungene skal ha med mat hjemmefra.

Private barnehager

De private barnehagene kan ha noe ulik praksis. Foresatte med plass i en privat barnehage må derfor forholde seg til den enkelte barnehage og deres rutiner for fakturautsendelse i denne perioden.

SFO-faktura

Foresatte skal ikke betale for perioden SFO har vært stengt. Vi tok fullt betalt for mars, men ikke noe for april. For å kompensere for stengte dager det er betalt for, halverer vi fakturaen for mai. 

Sist oppdatert: 31.05.2020 00:55:38