Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

MHBR utsetter tilsyn

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 12.03.2020 15:11:37
Feier. Foto Tom Spjeldnæs

​Er du satt i karantene, eller er smittet av korona, og får beskjed om at feieren kommer, må du gi beskjed så besøket blir avlyst.

Foto: Tom Spjeldnæs

​Midt-Hedmark brann- og redningsvesen utsetter tilsyn i boliger og fritidsboliger på grunn av koronaviruset. De feier i stedet.

​Avdelingsleder Knut Bjørnseth i brannforebyggende avdeling skriver:

Feiervesenet utsetter boligtilsyn og starter opp med feiing. Tilsyn av fritidseiendommer vil også bli utsatt.

Feierseksjon utsetter tilsyn i boliger og fritidseiendommer til situasjonen er avklart i forhold til smittefaren av koronaviruset. Dette gjøres for å begrense smittefaren og risikoen for spredning av viruset.

Tilsynene er normalt lagt til vinterhalvåret, men på grunn av smittefare flytter vi om på oppgavene i årsplanen, slik at vi nå konsentrerer oss om utvendig feiing. Vi vil varsle innvendig tilsyn når situasjonen er avklart.

Avtale om feiing vil bli sendt ut som vanlig på SMS, eller lapp i postkassen der SMS ikke er mulig. Les dette nøye, og gi tilbakemelding om avtale er ok.

Gjennomføring av feiing vil kun bli utført utvendig og av skorsteinsløpet. Feieren vil vurdere behovet av feiing i forhold til sotmengde. Innvendig feiing av røykrør vil ikke bli kontrollert og utført. Eier må selv sørge for at uttak av sot fra sotluke gjøres etter utført feiing.

Feierne vil holde avstand fra boligeieren og håndhilsning vil ikke bli utført. Feierne er uniformerte og kommer med uniformert bil, så det ikke er noe tvil om det.

Grunnen for at vi iverksetter dette tiltaket er for å begrense smittefaren og risikoen for spredning av viruset på brannstasjonen. Hvis noen får avtale om feiing og er satt i karantene eller smittet, må vi få beskjed om dette for å forhindre besøket.

Er det noen spørsmål ta kontakt med feier i din kommune. https://mhbr.no/feiervesenet/

Ellers så vil beredskapsavdelingen selvfølgelig respondere som normalt ved nødanrop.

 

Sist oppdatert: 12.03.2020 15:23:15