Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Lenger åpningstid i barnehagene

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 24.04.2020 10:03:18
Vestre Trysil barnehage

​Det blir litt lenger, men ikke full åpningstid i de kommunale barnehagene i Trysil fra 27. april.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

​Fra 27. april er de kommunale barnehagene i Trysil åpne mandag-fredag kl. 8.30-15.30.

Barnehagesjef Berit Helen Haget har sendt ut denne informasjonen til foresatte:

Takk!

Vi takker alle foreldre og foresatte for den forståelsen dere har vist om redusert åpningstid og de nødvendige smitteverntiltakene som har ført til at den vanlige hverdagen og barnehagedagen ble og er annerledes. Det setter vi stor pris på!

Iverksatte tiltak

Vi fortsetter med tiltak som allerede er iverksatt i barnehagene, som f.eks. mest mulig utetid, organisering av kohorter (faste grupper som skal være minst mulig sammen), organisering av bringing og henting av barn, barnehagen må få informasjon om når barnet skal være i barnehagen, ekstra renholdsrutiner, medbrakte matpakker etc. Her er litt ny og oppdatert informasjon:

Åpningstid

Vi må fortsette med redusert åpningstid for at nødvendige smitteverntiltak skal bli ivaretatt og at det skal være trygt å være i barnehagen.

Fra og med mandag 27. april utvider vi åpningstida til kl. 8.30-15.30.

Foresatte med samfunnskritiske funksjoner eller oppgaver kontakter barnehagen om de har behov for utvidet åpningstid.

Kritiske og viktige samfunnsfunksjoner

Personell i virksomheter med kritiske og viktige samfunnsfunksjoner kan få tilbud om barnehage- og skoleplass. Ansatte i barnehager og ansatte på 1.-4. trinn i skolen er nå regnet som viktig personell i håndteringen av koronakrisen. Dessuten er det tilstrekkelig at én foresatt arbeider i kritisk samfunnsfunksjon for å få tilbud. Disse reglene gjelder:

  • Man har ikke andre muligheter for barnepass.
  • Arbeidsgiver må på forespørsel kunne bekrefte at foresatte er personell i kritisk samfunnsfunksjon og/eller har virksomhetskritisk oppgave.

Beskjed om opphold

For å kunne planlegge best mulig for alle parter, må vi få beskjed om når barna kommer til barnehagen.

Matpakker

Barna må ha med matpakke til lunsj og frukt eller annen eftasmat. Drikke får de i barnehagen.

Grupper

Barna vil fortsatt bli delt inn i kohorter (grupper som skal være minst mulig sammen). Sammensetningen av disse kan bli endret. Barnehagen gir i så fall beskjed.

Vask

God håndhygiene er viktig. Alle barn og voksne skal vaske hendene før de kommer i barnehagen og etter at de kommer hjem.

Hvis barnet ditt ikke føler seg bra

Har barnet ditt symptomer på sykdom, også milde symptomer, skal dere ikke møte i barnehagen. Det er ekstra viktig nå at barna er hjemme i minst ett døgn etter at de har blitt symptomfrie. Foreldre som har luftveissymptomer, skal ikke følge eller hente barn i barnehagen. Har foreldre eller noen andre i husstanden fått påvist sykdom med koronavirus, skal dere heller ikke møte i barnehagen. (Hentet fra Utdanningsdirektoratet).

 

Sist oppdatert: 24.04.2020 10:19:57