Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Krav om bordservering av alkohol

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 21.08.2020 09:50:00
Servitør

​I tillegg til krav om bordservering av alkohol på serveringssteder, er det nå samme krav til arrangementer som har skjenkebevilling.

8. august ble det innført nasjonalt forbud mot å servere alkohol etter kl. 24. Vi minner om at det er et krav til bordservering av alkohol.

Krav om bordservering av alkohol på serveringssteder

Betjeningens skjenking av alkohol må skje ved bordservering. Det skal være sitteplasser til alle gjester. Kommunen kan forby skjenking av alkohol etter smittevernloven § 4-1.

Krav om bordservering av alkohol på arrangementer

Torsdag 20. august innførte regjeringen krav om bordservering av alkohol på arrangementer med skjenkebevilling. Alkohol som er servert skal drikkes innen kl. 00.30. Deretter er det ikke lov å nyte alkohol på arrangement på offentlig sted. Det samme gjelder også på serveringssteder.

Kravet er innført for å redusere smitterisiko på arrangementer, blant annet ved å unngå trengsel og kø ved baren og lignende.

Se informasjon om arrangementer som gjennomføres på serveringssteder og hvordan man vurderer hva som er arrangement og hva som er ordinær drift.

Buffet på serveringssteder

Serveringssteder som har skjenkebevilling, kan servere mat, mineralvann eller annen drikke som buffet. Serveringssteder som tilbyr matservering som buffet, skal følge råd om trygg servering fra buffet og salatbar (fhi.no).

Smittevern

Smittevernfaglig forsvarlig drift innebærer at virksomheten skal sørge for at besøkende og personell kan holde minst 1 meters avstand til personer i annen husstand, at den har utarbeidet rutiner for god hygiene og godt renhold, og at disse rutinene blir overholdt.

Sist oppdatert: 21.08.2020 09:48:50