Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Informasjonsmøte om koronaviruset

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 28.02.2020 18:15:00
Legevakta

​Har du mistanke om smitte, ring 116 117.

Foto: Ramona Nordnes, Trysil kommune

Trysil kommune arrangerte  informasjonsmøte om koronaviruset i kulturhuset Hagelund 4. mars 2020.

​- På møtet var det mulighet for å stille spørsmål hvis om denne virussykdommen, opplyser kommuneoverlege og fastlege Hanna Sofia Rydlöv.

Mistanke om smitte - ring først

All undersøkelse knyttet til koronavirussykdommen, covid-19, skal foregå via Trysil legesenter. Hvis du tror du kan ha blitt smittet, så må du ringe først. Telefonnummeret er 116 117, dette er nummeret til vår døgnåpne legevakt.

Smittetilfeller i flere land

Det pågår for tiden et utbrudd av koronavirussykdom i Kina. Som følge av dette har smitten blitt påvist og spredt seg til flere land i Europa. Smitten er nå påvist også i Norge.

Beredskapsplan

- Trysil kommune har en egen beredskapsplan for såkalte pandemier (verdensomspennende epidemier), og vi jobber nå med å forberede oss i henhold til denne, forteller kommuneoverlegen.

Fokus på hygiene

- Vi er nå inne i influensasesongen og anbefaler alle å ha fokus på hygiene. Dette betyr å hoste/nyse inn i papirtørkle eller i albuen og vaske hendene godt etter å ha vært ute blant folk, før mat og etter toalettbesøk, sier Hanna Sofia.

Egen informasjonstelefon

Har du spørsmål? Folkehelseinstituttet har nå opprettet en egen telefon for spørsmål om koronaviruset - covid-19. Telefonnummeret er 815 55 015. Husk at du kan også kan finne svar på hjemmesiden til Folkehelseinstituttet.

Fhi.no

Til høyre finner du lenke til Folkehelseinstituttets hjemmeside (fhi.no) som inneholder råd, også reiseråd, og informasjon om det nye koronaviruset (coronaviruset) SARS-CoV-2. Norsk Folkehelseinstitutt leder det faglige arbeidet knyttet til infeksjonssykdommer.

Sist oppdatert: 19.03.2020 09:36:23