Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Koronasmitte på Trysil legesenter

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 12.01.2021 15:10:00
Trysil legesenter

​Alle pasientavtaler som kan utsettes, blir utsatt som følge av koronasmitte på legesenteret. De som kan ta telefonkonsultasjoner, får tilbud om det.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

​Én ansatt på Trysil legesenter har testet positivt på korona. Over 20 er satt i karantene.

​Kommuneoverlege Hanna Rydløv sier at seks ansatte på legesenteret er satt i full karantene. Resten - cirka 15 personer - har karantene på fritida, men er på jobb i smittevernutstyr. Alle testes regelmessig.

Kjent smitteveg

- Smittevegen er kjent. Takket være det og at vi får satt i verk tiltak så tidlig, vurderer jeg mulighetene for å få kontroll som gode, sier Hanna.

Pasienter

Hun beroliger med at pasienter som har vært på legesenteret den siste tida, inkludert denne uka, ikke anses å være eksponert for smitte. Heller ikke de som må dit i tida framover, anses å bli eksponert.

- Men det gjelder for alle disse som for alle andre, at de må bestille tid for testing hvis de får symptomer, sier hun.

Forberedt

Legesenteret har vært forberedt på og planlagt for en slik situasjon.

- Vi drifter annerledes. Alle pasientavtaler som kan utsettes, blir det. De som kan ta telefonkonsultasjon, får tilbud om det. Smittevernet er ytterligere forsterket. Alle som er i nærkontakt med pasienter, har fullt smittevernutstyr, sier Hanna.

Drifta

Legevakta er bemannet som normalt. Koronatesting og oppfølging av smittede går også som normalt.

- Vi henter inn vikarer og får dekket vakter ved hjelp av andre avdelinger. Men vi ber nå om at folk denne uka bare ringer hvis det er helt nødvendig, sier enhetsleder for legesenter og beredskap Ann-Karin Røgholt.

Sist oppdatert: 12.01.2021 15:14:01